ΜΕΤΑ: Αλληλεγγύη στους 9 τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες αγωνιστές

ΟΧΙ στην έκδοσή τους, ΑΜΕΣΗ απελευθέρωσή τους

Μία ημέρα πριν από την επίσκεψη του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα,  στις 28 Νοέμβρη 2017, συνελήφθησαν μέσα στα σπίτια τους από την αστυνομία και στη συνέχεια προφυλακίστηκαν 9 αγωνιστές – πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία, ως δώρο προς το καθεστώς του. Αφού βασανίστηκαν κατά τη σύλληψή τους, σύντομα τους χώρισαν και τους διαμοίρασαν σε διάφορες φυλακές, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην υπεράσπισή τους με την απομόνωσή τους.

Για τους δύο απ’ τους συλληφθέντες, μέχρι στιγμής, ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσής τους στην Τουρκία. Οι δίκες για την έκδοσή τους, πολύ πιθανόν, θα εκδικαστούν μέσα στο Γενάρη. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ζητηθεί και η έκδοση των υπολοίπων.

Όταν συνελήφθησαν οι 9 αγωνιστές, τα ΜΜΕ χρησιμοποίησαν κοινή γραμμή χαρακτηρίζοντάς τους σαν «τρομοκράτες» διογκώνοντας με ψέματα και κατασκευασμένα σενάρια αυτές τις συλλήψεις.

Η αλήθεια είναι, όμως, ότι αυτοί που δόθηκαν ως πεσκέσι στον Ερντογάν είναι άνθρωποι που όλη τους τη ζωή αγωνίζονται για τη δικαιοσύνη και τη λευτεριά των λαών και δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζονται ως τρομοκράτες.

Το ΜΕΤΑ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους 9 αγωνιστές και καλεί όλους τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση – διαδήλωση, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου και ώρα 6μμ., στα Προπύλαια –Βουλή – Τουρκική Πρεσβεία, με αιτήματα να μην προχωρήσει η διαδικασία έκδοσης και να αποφυλακιστούν άμεσα οι συλληφθέντες.

Κάτω η σκευωρία σε βάρος των 9 αγωνιστών πολιτικών προσφύγων

Όχι στην έκδοσή τους. Άμεση απελευθέρωση

ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΧΤΥΠΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ