Κομισιόν: Ολόκληρη η Έκθεση Συμμόρφωσης, το Συμπληρωματικό Μνημόνιο και η Τεχνική Συμφωνία

Μια νέα σειρά προαπαιτούμενων, 88 τον αριθμό, περιλαμβάνει η δ’ αξιολόγηση για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης του 3ου μνημονίου, ύψους 11,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την Έκθεση Συμμόρφωσης (Compliance report), το επικαιροποιημένο κείμενο του μνημονίου και το τεχνικό κείμενο της συμφωνίας τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

Τα 88 νέα και παλιά προαπαιτούμενα, που θα πρέπει να γίνουν έως και τον Ιούνιο, αφορούν μεταξύ άλλων στη δέσμευση της κυβέρνησης πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ, τη μείωση του αφορολόγητου από το 2019 αντί το 2020, τις προσαρμογές στον ΕΝΦΙΑ έαν χρειαστεί, την κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα υπόλοιπα πέντε νησιά του Αιγαίου και αναθεώρηση του ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος στη Ναυτιλία.

Ανάμεσα στα πιο κρίσιμα ζητήματα βρίσκονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί –130.000 πλειστηριασμοί μέχρι 2021-, οι ιδιωτικοποιήσεις για ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΔΑΑ, ΟΤΕ, ο επανυπολογισμός των συντάξεων για να γίνουν οι μειώσεις το 2019 και η νέα τιμολόγηση των φαρμάκων.


Ολόκληρα τα κείμενα:

  1. Έκθεση συμμόρφωσης (Compliance Report ESM)
  2. Συμπληρωματικό μνημόνιο συμφωνίας (SmoU)
  3. Τεχνικό κείμενο της συμφωνίας (ΤΜΥ)
Print Friendly, PDF & Email