Εργαζόμενοι «Στο Κόκκινο»: ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!

24ωρη απεργία τη Δευτέρα 22 Γενάρη | Συμπαράσταση και απεργία και από τους εργαζομένους της «Αυγής»

Γενική Συνέλευση πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», με αφορμή τις στυγνές απολύσεις τριών εργαζομένων από την εργοδοσία της Left Media, την κυβέρνηση δηλαδή.

Όπως είπε, μιλώντας στο ergasianet.gr μεταφέροντας την ομόφωνη απόφαση των εργαζομένων, η εκπρόσωπός τους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ Μπούλικα Μιχαλοπούλου, αποφασίσαμε και:

  1. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων τριών συναδέλφων μας

  2. Σε περίπτωση ανάκλησης των απολύσεων, εξουσιοδοτούμε τα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΠΗΕΑ να ξεκινήσουν διάλογο με το Δ.Σ. του σταθμού για το πραγματικό σχέδιο βιωσιμότητάς του

  3. Ζητάμε από τα σωματεία των εργαζομένων στο ΚΟΚΚΙΝΟ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ να κηρύξουν 24ωρη απεργία στον Ρ/Σ την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου

  4. Συγκροτούμε απεργιακή επιτροπή προκειμένου να συντονίσει τις απεργιακές δράσεις μας

  5. Συμπορευόμαστε με τους συναδέλφους της εφημερίδας «Αυγή» οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα ίδια εργασιακά προβλήματα και τονίζουμε ότι η έμπρακτη αλληλεγγύη τους θα είναι αμφίδρομη και αταλάντευτη.

Η Μπούλικα Μιχαλοπούλου θα μιλήσει το Σάββατο 20 Γενάρη, στην εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα», που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen (12.00-13.00). Στην ίδια εκπομπή, θα μιλήσει και ο πρόεδρος της ΕΤΕΡ Παναγιώτης Μαυράκης.

Αξίζει σημειωθεί, τέλος, όσον αφορά στην απόφαση των εργαζομένων στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», το σημείο που αναφέρεται στην εξουσιοδότηση προς τα Σωματεία για διάλογο με την εργοδοσία για τη βιωσιμότητα του σταθμού. Κι αυτό διότι διαψεύδει κατηγορηματικά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έρχεται σε αντιπαράθεση με τη ΝΔ (σ.σ.: οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης δεν ξεχνούν το «μαύρο» στην ΕΡΤ) για το θέμα των απολύσεων και ρίχνει την ευθύνη στους εργαζομένους, λέγοντας πως: «Η διαρκής υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιόφωνο εκφράζεται και με την απόφαση για βιωσιμότητά του, την οποία απέρριψαν εργαζόμενοι».

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ «ΑΥΓΗΣ»

Η συνέλευση των εργαζομένων στην “ΑΥΓΗ”, που πραγματοποιήθηκε στις 19/1/2018 με αφορμή την απόφαση του ΔΣ της LEFT MEDIA για τις απολύσεις τριών συναδέλφων μας στον ρ/δ “ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝO”, αποφάσισε τα εξής:

– Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη την απόφαση της Διοίκησης να προχωρήσει στην απόλυση των τριών συναδέλφων μας

– Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και αμέριστη συμπαράστασή μας στους απολυμένους συναδέλφους μας και ζητάμε επίσης, όπως και η συνέλευση των εργαζομένων ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, την άμεση ανάκληση της απόλυσής τους.

– Στηρίζουμε επίσης την ανακοινωμένη από τους εργαζόμενους για τη Δευτέρα 22/1 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ και προχωράμε και εμείς από την πλευρά μας σε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα, αν δεν ανακληθούν οι απολύσεις

Η συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ


Προηγούμενη σχετική ανάρτηση | ΣφΥΡΙΖΑ κι έληξες: «Fast track» ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ «Στο Κόκκινο»