15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωση ΕΑΚ για την εκλογή προεδρείου στο Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Πρόσφατα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι… Στο ΔΣ του Σωματείου που πραγματοποιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου με θέμα τη συγκρότησή του σε Σώμα και στην εκλογή προεδρείου, η ΕΑΚ κατέθεσε πρόταση για προγραμματικό προεδρείο στη βάση μιας συμφωνίας σε ένα πλαίσιο και πρόγραμμα αγωνιστικών δράσεων με σαφή ταξικό προσανατολισμό.

Αυτή μας η πρόταση εύλογα αποκλείει δυνάμεις οι οποίες κατά την προηγούμενη θητεία, αλλά και καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο στήριζαν, καλούσαν και κυκλοφορούσαν στους χώρους εργασίας με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ οι οποίοι είναι μέλη παρατάξεων και κομματικών μηχανισμών, που κυβέρνησαν τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια και ευθύνονται τόσο για την κατάντια του συνδικαλιστικού κινήματος όσο και για τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν και εξαθλίωσαν τον λαό.

Στη 2η συνεδρίαση (29/12/2017), η ΕΑΚ αρνήθηκε για ακόμη μια φορά τη συνεργασία σ’ ένα αντιπροσωπευτικό προεδρείο, παραμείναμε στην αρχική μας θέση και καταθέσαμε εγγράφως την πρότασή μας, καλώντας την ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) στη συγκρότηση προγραμματικού προεδρείου, η οποία αρνήθηκε.

Στην 3η και τελευταία συνεδρίαση (4/1/2018), μπροστά σ’ αυτό το αδιέξοδο επιλέξαμε ως ΕΑΚ ν’ αποδεχτούμε το αντιπροσωπευτικό προεδρείο, με μοναδικό όρο η ΔΑΣ να καταθέσει πρόταση για τη θέση του προέδρου (αφού θα στηρίζαμε εμείς με 2 ψήφους) και χωρίς να θέσουμε απολύτως κανέναν άλλο όρο. Δυστυχώς όμως η ΔΑΣ δεν κατέθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου, λανθασμένη κατά την άποψή μας απόφαση, αφοπλίζοντας και δημιουργώντας ερωτηματικά στους συναδέλφους που ψήφισαν ΔΑΣ ή ΕΑΚ. Οπότε, ως ΕΑΚ αποφασίσαμε να μην συμμετέχουμε στην ψηφοφορία.

Κατά την άποψή μας, επήλθε το αδιέξοδο, λόγω της άκαμπτης γραμμής της ΔΑΣ και της κατηγορηματικής απόρριψης ενός μετώπου ή έστω ενός σχεδίου υπέρβασης που θα συμβάλει ενωτικά και νικηφόρα στους αγώνες μας. Σ’ ένα πρωτοβάθμιο σωματείο θα μπορούσε να γίνει πράξη η ενότητα στη βάση ανεξάρτητα από τις αγκυλώσεις διαφόρων ηγεσιών. Εξάλλου τον δρόμο αυτό έδειξε το αποτέλεσμα των εκλογών.

Με συναίσθηση της ιστορικής εποχής που ζούμε, σε κάθε περίπτωση θα στηρίξουμε το έργο του Σωματείου, προωθώντας και προασπίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων με υψηλό αίσθημα ευθύνης, για το άνοιγμα του δρόμου για μια ζωή που μας αξίζει στο δρόμο της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Συναδελφικά και Συντροφικά.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις