19 C
Athens
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας: Ανακοίνωση της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για τη συγκρότηση προεδρείου

Πρόσφατα

Θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους και όλες χρόνια πολλά και καλή και δημιουργική χρονιά. Επίσης να σας ευχαριστήσουμε, γιατί στις πρόσφατες εκλογές μας ψηφίσατε για μια ακόμη χρονιά μας δώσατε τη δεύτερη θέση. Να είστε σίγουροι ότι θα τιμήσουμε την ψήφο σας.

Συνάδελφοι θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ , η οποία έγινε την Τρίτη, για τη θέση που κράτησε η παράταξη μας και για τον τρόπο που τελικά συγκροτήθηκε το ΔΣ. Εμείς από την αρχή της συνεδρίασης κάναμε σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουμε πρόεδρο από τη ΔΑΚΕ για λόγους πολιτικούς, συνδικαλιστικούς, αλλά και για άλλους λόγους που σχετίζονται με τη στάση του προέδρου της ΕΛΜΕ σε διάφορα θέματα και καταθέσαμε την υποψηφιότητα του συναδέλφου Κουβάτση για τη θέση του προέδρου.

Μαζί υποβάλαμε και ένα πρόγραμμα δράσης στο πλαίσιο του οποίου πιστεύουμε ότι πρέπει να κινηθεί η ΕΛΜΕ το επόμενο διάστημα. Επιπλέον, δηλώσαμε ότι θα διεκδικήσουμε με υποψήφιο τον ίδιο συνάδελφο και τις θέσεις του γραμματέα και του αντιπροέδρου.

Η ΔΑΚΕ από την πλευρά της έθεσε ένα ωμό εκβιασμό: ή μας ψηφίζετε για πρόεδρο ή θα σας τιμωρήσουμε και δε θα στηρίξουμε τον υποψήφιο σας για καμιά από τις τρεις θέσεις. Η ΠΕΚ δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον υποψήφιο της ΔΑΚΕ για πρόεδρο, ενώ το ΠΑΜΕ ακολούθησε τη γνωστή και αδιέξοδη τακτική του αναλογικού προεδρείου και δήλωσε ότι από τη στιγμή μου δε θα συγκροτηθεί, θα ψηφίσει λευκό και δε θα δεχτεί οποιαδήποτε συμμετοχή στο προεδρείο.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε για τις θέσεις προέδρου, γραμματέα και αντιπροέδρου, τα αποτελέσματα ήταν σταθερά 4 υπέρ των υποψηφίων της ΔΑΚΕ και του ΠΕΚ , δύο υπέρ του δικού μας υποψήφιου και ένα λευκό (ΠΑΜΕ), ενώ για τη θέση του ταμία και οργανωτικού γραμματέα ήταν 4 υπέρ του υποψηφίου της ΔΑΚΕ και τρία λευκά ( από Συνεργασία και ΠΑΜΕ). Έτσι εκλέχτηκαν στο ΔΣ οι συνάδελφοι: Γεωργιόπουλος, πρόεδρος από τη ΔΑΚΕ, Ξανθάκης, γραμματέας από την ΠΕΚ, Κατσούλης, αντιπρόεδρος από τη ΔΑΚΕ και Σουρίλας, ταμίας και οργανωτικός γραμματές από τη ΔΑΚΕ. Αυτό που φάνηκε καθαρά από τη συνεδρίαση του ΔΣ είναι ότι η διαδικασία αλληλοστήριξης ΔΑΚΕ και ΠΕΚ ήταν προσυμφωνημένη.

Η ΔΑΚΕ βρήκε στην ΠΕΚ την παράταξη με την οποία θα πάνε χέρι-χέρι. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ΔΑΚΕ πρότεινε τον εκπρόσωπο της τέταρτης δύναμης, δηλαδή της ΠΕΚ για τη θέση του γραμματέα(!), πράγμα που ασμένως και σαν έτοιμος από καιρό αποδέχτηκε ο εκπρόσωπος της ΠΕΚ παρά την αντιδεξιά ρητορική με την οποία εμφανίστηκε στη γενική συνέλευση. Ο τελευταίος ενώ κοπτόταν για την αναλογικότητα στη σύνθεση του ΔΣ, αυτό το τήρησε μόνο στην εκλογή του προέδρου, ενώ στις άλλες περιπτώσεις το ξέχασε.

Η συμπαιγνία ΔΑΚΕ-ΠΕΚ οδήγησε σε μοίρασμα των καρεκλών του προεδρείου, από τη σύνθεση του οποίου κανένα καλό δεν θα προκύψει για την ΕΛΜΕ και το συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά αντιθέτως είναι προάγγελος ευρύτερων συνεργασιών που προετοιμάζονται σε πολιτικό επίπεδο ανάμεσα στη ΝΔ, του υπουργού των απολύσεων, Κ. Μητσοτάκη και στο Κίνημα Αλλαγής(λέγε με ΠΑΣΟΚ). Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ κυριάρχησε ο βοναπαρτισμός, η αρχομανία και η παλαιοσυνδικαλιστική πρακτική των υπόγειων συναλλαγών. Ο,ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Εμείς έξω από τέτοιες λογικές που έφεραν το κίνημα σε αυτό το χάλι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην περάσουν όλα όσα μας ετοιμάζουν και όλα όσα θα στηρίξει η ΔΑΚΕ και η ΠΕΚ στο μέλλον. Θα εξακολουθήσουμε να παλεύουμε για τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων, για να ξαναπάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, για να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι που εξαθλίωσαν τις ζωές μας. Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου είναι για μας μονόδρομος. Η πάλη για ένα σχολείο δημοκρατικό, με άλλο περιεχόμενο σπουδών , για ένα σχολείο που θα μορφώνει και θα διαμορφώνει πολίτες είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Στη μάχη αυτή χρειαζόμαστε τη δική σου στήριξη και συμμετοχή. Εμείς θα συνεχίσουμε να σας κοιτάμε στα μάτια με βλέμμα καθαρό και με πλατύ χαμόγελο.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΙΑΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Η ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις