19 C
Athens
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Νέος γύρος κινητοποιήσεων τη Δευτέρα 15 Γενάρη – Απεργία στα μέσα μεταφοράς

Απέχουν οι δικηγόροι σε όλη τη χώρα πλην της Αθήνας

Πρόσφατα

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα 15 Γενάρη οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μεταφοράς της Αθήνας, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης, βάσει του οποίου χτυπιέται η απεργία και εντάσσονται οι αστικές συγκοινωνίες στο Υπερταμείο ξεπουλήματος. Ως εκ τούτου, χειρόφρενο θα μπει σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ.

Σε ανακοινώσεις τους, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, πως το «εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο διαλύει τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους, που είχαν διασωθεί από την 7χρονη μνημονιακή θύελλα και επιδιώκει τον περιορισμό του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας» και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στις πορείες διαμαρτυρίας, «διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Επίσης, λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει για την ίδια ημέρα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων.

ΕΥΔΑΠ, ασφαλιστικά ταμεία

Να σημειωθεί πως στάσεις εργασίας έχουν αποφασιστεί από Σωματεία και Ομοσπονδίες, όπως η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ, κάτω από την πίεση του ΣΕΚΕΣ, που θα προχωρήσει σε κατάληψη του κτηρίου της Λαοδικείας. Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία (ΠΟΠΟΚΠ).

Απέχουν οι δικηγόροι σε όλη τη χώρα πλην της Αθήνας

Στο μεταξύ, με απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών οι δικηγόροι της Αθήνας αύριο θα εργαστούν κανονικά παρά την απόφαση της Ολομελείας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα και αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων για τη Δευτέρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο και αφορούν στο θεσμό της Διαμεσολάβησης, δηλαδή της επίλυσης σειράς αστικών υποθέσεων εκτός δικαστηρίων.

Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Στη δουλειά και στον αγώνα» που μεταδίδεται από την ΕΡΤopen, ο δικηγόρος και μέλος του Ενωτικού Αριστερού Ψηφοδελτίου στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών Σαράντος Θεοδωρόπουλος χαρακτηρίζει τη Διαμεσολάβηση ως ιδιωτικοποίηση της δικαιοσύνης.

Μετά ταύτα οι δικηγόροι όλων των άλλων δικηγορικών συλλόγων θα απέχουν, πλην της Αθήνας, ενώ τα δικαστήρια της Αθήνας δεν θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί ως τις 11 λόγω της δίωρης αποχής που έχουν αποφασίσει οι δικαστές και εισαγγελείς διαμαρτυρόμενοι και αυτοί για τις συγκεκριμένες διατάξεις.

ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ

Τη Δευτέρα, η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί στάση εργασίας σε όλο το δημόσιο τομέα, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου και θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 12:30, στην πλ. Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή, με τη ΓΣΕΕ να πραγματοποιεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 18.00, συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Το ΠΑΜΕ θα κάνει τη δική του συγκέντρωση, την ίδια ώρα, στην Ομόνοια.

Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής

Με ανακοίνωσή του, το ΜΕΤΑ έχει καλέσει Σωματεία, Ομοσπονδίες, εργαζομένους από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να δώσουν δυναμικό «παρών» στις κινητοποιήσεις «για να δοθεί ενωτική, μαζική και αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση, που σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με τους δανειστές και το κεφάλαιο, καταργεί την απεργία, υφαρπάζει τη λαϊκή κατοικία και περιουσία, συνεχίζει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων Οργανισμών».

Προσυγκέντρωση του ΜΕΤΑ, Όθωνος & Αμαλίας, ώρα 6μμ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις