ΜΕΤΑ: Αλληλεγγύη στους εργαζομένους του MEGA – Καμιά απόλυση, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους

Στη μέγγενη των τραπεζών και των μετόχων του καναλιού βρίσκονται οι 420 εργαζόμενοι του MEGA, οι οποίοι βλέπουν πως βρίσκονται πλέον ένα βήμα πριν από τον καιάδα της ανεργίας, μετά την απόφαση των μετόχων να μην καταθέσουν φάκελο για αδειοδότηση του τηλεοπτικού σταθμού.

Λειτουργώντας με το φιλότιμο των εργαζομένων, που παραμένουν απλήρωτοι και όμηροι 16 μήνες τώρα, το κανάλι εισέπραξε 50 εκατ. ευρώ από διαφημίσεις, χρήματα που πήγαν στα ταμεία των τραπεζών, στις οποίες και θα περάσει το κανάλι, όταν μπει λουκέτο –βάσει νόμου- στα τέλη Φλεβάρη, αφού δε θα έχει αδειοδότηση.

Το ΜΕΤΑ καταγγέλλει την υποκριτική στάση των τραπεζών και των μετόχων, που έστυψαν στην κυριολεξία και εκμεταλλεύθηκαν τους εργαζομένους, αλλά και τις δηλώσεις τους για οικονομική δυσπραγία, από τη στιγμή που αποδεδειγμένα θησαύρισαν όλο αυτό το διάστημα τόσο τα τραπεζικά ταμεία όσο και οι τσέπες τους.

Καταγγέλλει, επίσης, την κυβέρνηση και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες στα ΜΜΕ που αφήνουν βορά τους εργαζομένους στα παίγνια των «βαρόνων της Ενημέρωσης», προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας από τις μνημονιακές πολιτικές και την εξαθλίωση του λαού και των εργαζομένων, αλλά και για να διατηρήσουν τη συνέχειά τους στις «καρέκλες» τους.

Καλεί, τέλος, τους εργαζομένους του MEGA να συνεχίσουν να πορεύονται στο δρόμο του αγώνα και να ενωθούν με τους χιλιάδες εργαζομένους, από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στις απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που διοργανώνονται αυτές τις ημέρες ενάντια στο αντεργατικό, αντιλαϊκό και ανταπεργιακό πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ MEGA
ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ