15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΠΕΝΕΝ: Άμεση απόφαση για αγωνιστική – απεργιακή δράση ενάντια στα μέτρα της γ’ αξιολόγησης

Επιστολή της Ένωσης Ναυτών προς τη διοίκηση της ΠΝΟ και τα ναυτεργατικά Σωματεία

Πρόσφατα

Όπως είναι γνωστό τις αμέσως επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα καταθέσει  στη Βουλή πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης. Στο νέο αυτό αντεργατικό και αντιλαϊκό πακέτο προωθούνται μέτρα στα οποία περιλαμβάνεται ο δραστικός περιορισμός στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος από τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά κρίσιμο πρόβλημα στο οποίο το κουαρτέτο των δανειστών και η κυβέρνηση έχουν απόλυτα συμφωνήσει με προφανή στόχο να αποδυναμώσουν και να χτυπήσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα μέσα στους χώρους δουλειάς και με το τρόπο αυτό να δημιουργήσουν ευνοϊκότερες συνθήκες για να περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία. Επίσης στο ίδιο πολυνομοσχέδιο προβλέπονται νέα επώδυνα μέτρα εναντίον των εργαζομένων όπως είναι η περικοπή προνοιακών επιδομάτων, το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου, η παραπέρα μείωση των συντάξεων και πλήθος άλλων αντιλαϊκών μέτρων.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι επιβάλλεται να δοθεί απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης από το συνδικαλιστικό κίνημα. Οποιαδήποτε ολιγωρία, αδράνεια και πολύ περισσότερο άρνηση στη λήψη των αναγκαίων αγωνιστικών και κυρίως απεργιακών αγώνων σε αυτή τη φάση, αυτό θα συνεπάγεται αποδοχή των νέων σκληρών αντεργατικών κυβερνητικών μέτρων.

Καλούμε την Διοίκηση της ΠΝΟ και τα Ναυτεργατικά Σωματεία να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν άμεσα πρόγραμμα αγωνιστικής και απεργιακής δράσης. Η ΠΕΝΕΝ θα πρωτοστατήσει και σε αυτόν τον αγώνα να ματαιωθούν οι αντεργατικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης του μεγάλου κεφαλαίου και των δανειστών.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ.: Για την καλύτερη οργάνωση της παρέμβασης της ΠΕΝΕΝ θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη στις 10 το πρωί  ανοιχτή και διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΝΕΝ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις