15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ Αλίμου: Εκεί που χρωστούσαν, ζητάνε τώρα και το βόδι!

Πρόσφατα

Έκπληξη μας προκαλεί η ανακοίνωση της ΣΥΝΑΝ. Αλίμου για την δικαστική διεκδίκηση που ξεκίνησε  στους χώρους εργασίας αυτές τις μέρες. Διεκδίκηση που ξεκίνησε από αίτημα των εργαζόμενων και που λαμβάνει χώρα με πλήρη διαφάνεια και απόλυτα νόμιμες διαδικασίες και αφορά την διεκδίκηση των δώρων και των επιδομάτων αδείας του 2015-2017.

Φαίνεται όμως ότι η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι συνάδελφοι είναι για κάποιους πλήγμα. Διακρίνουμε μια ευθιξία η οποία μας ξενίζει για τους εξής λόγους:

Η παράταξή μας με την εμπιστοσύνη και την στήριξη των εργαζόμενων προχωράει τα καθημερινά  θέματα και προβλήματα  των εργαζόμενων με σοβαρότητα και υπευθυνότητα βάζοντας στην άκρη «παραταξιακές και κομματικές» διαφορές. Η εποχή που οι διεκδικήσεις γίνονταν μονοπώλιο και  με αδιαφανείς διαδικασίες έχει περάσει πια ανεπιστρετί στον Άλιμο και πιθανόν να είναι κι αυτό κάτι που ενοχλεί.

Παρόλο που ο Σύλλογός ενημερώνει ανελλιπώς τα μέλη της ΣΥΝΑΝ Αλίμου στέλνοντας ακόμα και ηλεκτρονικά τις προσκλήσεις για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ., η ΣΥΝΑΝ Αλίμου κωφεύει όπως κάνει και στις ασταμάτητες πειθαρχικές αλλά και συνδικαλιστικές διώξεις υπαλλήλων, που λαμβάνουν χώρα στον Δήμο εδώ και 3 χρόνια. Έχουν προηγηθεί συνδικαλιστικές διώξεις μελών της παράταξής μας επανειλημμένα  με τη συναίνεση και προτροπή του υποψηφίου και εκπροσώπου της ΣΥΝΑΝ στον Άλιμο.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα η περίπτωση της Αντιπροέδρου του Συλλόγου  για την οποία συγκλήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή  του Δήμου προκειμένου να την στείλουν στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης. Και όλα αυτά διότι η αντιπρόεδρος υπέπεσε στο φοβερό παράπτωμα να δώσει προσωπικό της έγγραφο που περιείχε καταγγελία δική της για την ανορθόδοξη καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ από τον εκπρόσωπο της ΣΥΝΑΝ στον Άλιμο και τότε πρόεδρο του Συλλόγου. Ακόμα και Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις βρέθηκαν να στηρίξουν την αντιπρόεδρο για τη δίωξή της. Η ΣΥΝΑΝ Αλίμου όμως πουθενά, παρότι είχε ενημερωθεί από καταγγελίες και ανακοινώσεις του Συλλόγου.

Η ΣΥΝΑΝ Αλίμου έλαμψε διά της απουσίας της και όταν η Διοίκηση του Αλίμου αποφάσισε να καταλογίσει στους 73 δικαιούχους των 176 ευρώ του Δεκέμβρη του 14, φόρους και ασφαλιστικές κρατήσεις για χρήματα τα οποία οι εργαζόμενοι δεν παρέλαβαν ποτέ. Όπως και ποτέ δεν μπήκε στον κόπο ο τότε πρόεδρος του Συλλόγου Δημ. Γεωργακόπουλος να τους εξηγήσει κοινοποιώντας το αντίγραφο της συμφωνίας ή να τους ενημερώσει μέσα από Γενική Συνέλευση, που δεν συγκάλεσε ποτέ.

Αποκορύφωμα της αδιαφορίας τους για τις διεκδικήσεις των συναδέλφων η απουσία τους από το Δ.Σ. που αφορούσε στις αδικαιολόγητες  περικοπές των ημερομισθίων συναδέλφων και μάλιστα  με προτροπή του παράτυπα τοποθετημένου ΔΕ1 αναπληρωτή Διευθυντή συναδέλφου και συνδικαλιστή της ΣΥΝΑΝ στον Δήμου Αλίμου, Γεωργακόπουλου. Ο οποίος δεν απαντούσε στις αιτήσεις του Συλλόγου για στοιχεία που χρειάζονταν για την προσφυγή που καταθέσαμε αλλά ούτε και αργότερα σε έγγραφα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Στην περίπτωση αυτή δεν είδαμε να κόπτεται η ΣΥΝΑΝ Αλίμου και να βγάλει καμία ανακοίνωση να καταγγείλει την Διοίκηση. Όπως και σε καμιά άλλη περίπτωση. Όπως αυτής της αιφνίδιας καταστροφής του κυλικείου το καλοκαίρι εν μέσω καύσωνα από την κυρία Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος. Έτσι φαίνεται αντιλαμβάνεται η ΣΥΝ.ΑΝ. την μάχη «στο πλευρό των εργαζόμενων» για τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Μετά από αλλεπάλληλες προσκλήσεις του Συλλόγου και ανακοινώσεις της παράταξής μας για συμμετοχή της ΣΥΝ.ΑΝ. Αλίμου ώστε ενωτικά να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των εργαζομένων, δεν είδαμε ούτε μία ανακοίνωση της ΣΥΝ.ΑΝ να καταγγέλλουν την αντεργατική συμπεριφορά της Διοίκησης του Δήμου, αλλά αντίθετα συνεχίζουν σκόπιμα να σφυρίζουν τόσο καιρό αδιάφορα, γιατί ξεκάθαρα και απροκάλυπτα στηρίζουν τις τακτικές της Δημοτικής Αρχής.

Αντικρίσαμε όμως μια ανακοίνωση δήλωση ευθιξίας προς το ΜΕΤΑ Αλίμου, προφανώς λόγω της αποδοχής και της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι συνάδελφοι.

Όσο για την ψήφιση του ΟΕΥ ο «ναι σε όλα» παράτυπα τοποθετημένος από τον κύριο Δήμαρχο με ανάθεση, συνάδελφος ΔΕ1 αναπληρωτής Διευθυντής κύριος Γεωργακόπουλος, συνδικαλιστής και εκπρόσωπος της ΣΥΝΑΝ στον Δήμο Αλίμου, όχι μόνο δεν παρουσίασε την παραμικρή ένσταση επί του αναξιοκρατικού υπό ψήφιση οργανισμού παρά τις έγγραφες διαμαρτυρίες συναδέλφων των υπηρεσιών του Δήμου ότι παραγκωνίζονται και δεν τους δίνεται η δυνατότητα να κριθούν για Διευθυντές και Προϊστάμενοι, αλλά ο ίδιος περηφανευόταν ότι ήταν δικές του οι αναξιοκρατικές και αντεργατικές προτάσεις για τον ΟΕΥ και τις αποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Κονδύλης.

Εμείς όμως ήμασταν εκεί και στηρίξαμε τις προτάσεις των συναδέλφων από όλους τους χώρους δουλειάς και δεν σταματήσαμε μόνο στην παρέμβαση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μετά την ψήφισή του προχωρήσαμε σαν Σύλλογος και σε παρέμβαση στη συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου από την οποία όλως τυχαίως απείχε η παράταξη της ΣΥΝΑΝ Αλίμου, αλλά ο επικεφαλής της ήταν εκεί ως εισηγητής του Δήμου, παράτυπα τοποθετημένος ΔΕ1 αναπληρωτής Διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών. Μάλιστα όταν προς τιμήν τους τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου μας επέτρεψαν να τοποθετηθούμε σαν Σύλλογος για τις ενστάσεις μας, αποσύρθηκε από την συνεδρίαση!!!

Πιστεύουμε πως αυτό τον καιρό που τα εργασιακά δικαιώματα βάλλονται από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις τόσο βάρβαρα, το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να παλεύει με καθαρές αξίες πέρα από σκοπιμότητες. Η επανάκτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, η επαναφορά των μισθών και συντάξεων, η υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και η διαφύλαξη του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου και της δημόσιας περιουσίας, να γίνει αντικείμενο απαίτησης του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι δεν παραμυθιάζονται πια. Είναι δίπλα μας  και θα συνεχίσουμε ενωτικά τους αγώνες για διαφάνεια και αξιοκρατία μέχρι το τέλος. Αν αυτό δε μπορεί να επιτευχθεί από κάποιους παρατρεχάμενους της Διοίκησης, τότε … Καθείς εφ’ω ετάχθη… 

23-12-2017
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις