15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σωματείο Εργαζομένων Mamidoil Jetoil: Κίνδυνοι για τη μισθοδοσία μας

Από την καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών για την συμφωνία εξυγίανσης

Πρόσφατα

Τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενα προβλήματα στην καταβολή της μισθοδοσίας σε περίπτωση που δεν εκδοθεί σύντομα η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών σχετικά με την αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της Mamidoil Jetoil, κρούει το Σωματείο εργαζομένων της εταιρείας.

«Τον Φεβρουάριο του 2017 παρουσιάστηκε η εταιρία Cetracore Energy με οικονομική πρόταση που έγινε αποδέκτη από τις τράπεζες, την εταιρία, την πλειοψηφία των πιστωτών και έγινε δεκτή από τους εργαζόμενους με ικανοποίηση. Τον Σεπτέμβριο έγινε η παρουσίαση στο δικαστήριο της συμφωνίας για το άρθρο 106 και ακούσαμε επίσημα πλέον για το μέλλον της εταιρίας, τη δέσμευση του επενδυτή για τις θέσεις εργασίας και τα δεδουλευμένα μας και την δήλωση του για περεταίρω επενδύσεις στην εταιρία που σημαίνει προσλήψεις προσωπικού (μείωση ανεργίας, αύξηση εσόδων για το επικουρικό και τα ασφαλιστικά μας ταμεία), επενδύσεις στην Ελληνική αγορά με την δημιουργία νέων  πρατήριων. Ένα μέλλον το οποίο ζητάμε και ζητούσαμε τόσο καιρό.

»Από τον Απρίλιο του 2017 όλοι οι εργαζόμενοι πληρωνόμαστε κανονικά μέσω της ενδιάμεσης χρηματοδότησης που έχει συμφωνηθεί μεταξύ του επενδύτη και των τραπεζών. Η χρηματοδότηση λήγει στις 31/12/2017. Οποιαδήποτε καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης εγκυμονεί ΣΟΒΑΡΟΥΣ κινδύνους για την μισθοδοσία των εργαζομένων, για την επένδυση και συνεπώς και για τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων. Έτσι προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε εκ νέου προβλήματα, αυτό που ζητάμε ως εργαζόμενοι της MAMIDOIL – JETOIL είναι μια σύντομη και δίκαιη απόφαση για το μέλλον της εταιρίας και των εργαζομένων της», σημειώνει μεταξύ άλλων το Σωματείο.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις