19.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιδού το (παρα)κράτος σας, κύριε Πολάκη!

Πρόσφατα

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης έγραψε στο facebook για παρακράτος εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, το οποίο κρύβει τα σεντόνια από τους ασθενείς για να κατηγορείται η κυβέρνηση. Στοχοποίησε έτσι τους εργαζόμενους για τις ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία, προσπαθώντας να αποφύγει τις ευθύνες της εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής περικοπών στο χώρο της υγείας.

Βέβαια, στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ είναι γνωστά τα μεγάλα προβλήματα στο ζήτημα της καθαριότητας και της διαχείρισης του ιματισμού, με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και απαρχαιωμένα-σαραβαλιασμένα σε πολλές περιπτώσεις πλυντήρια και σιδερωτήρια που παθαίνουν βλάβες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συχνά προβλήματα ανεπάρκειας.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εξαίρεσε τα τμήματα ιματισμού από τη δυνατότητα σύνταξης ατομικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να υπάρχουν εργολαβίες σε πάρα πολλά νοσοκομεία της χώρας με πεντάωρους εργαζομένους που αμείβονται με 300 ευρώ το μήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπερσύγχρονο πλυντήριο-σιδερωτήριο του Αττικού Νοσοκομείου Αθήνας που είχε πανηγυρίσει στο facebook ο Πολάκης ότι θα το λειτουργήσει πετώντας έξω τους εργολάβους, λειτουργεί με τη συνδρομή εργολαβικού συνεργείου και χωρίς να είναι σε πλήρη λειτουργία.

Το συγκεκριμένο έγγραφο έχει διανεμηθεί από τη διοίκηση Νοσοκομείου της χώρας στα νοσηλευτικά τμήματα και παραμένει αναρτημένο στους πίνακες ανακοινώσεων εδώ και ενάμισι μήνα

Τα προβλήματα με την ανεπάρκεια καθαρού ιματισμού είναι μεγάλα και αυτά που γράφει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, για παρακράτος που κρύβει τα σεντόνια, δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα που βιώνουν εργαζόμενοι και ασθενείς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα γι΄αυτό, είναι το παραπάνω έγγραφο που έχει διανεμηθεί από τη διοίκηση στα νοσηλευτικά τμήματα νοσοκομείου της χώρας και παραμένει αναρτημένο στους πίνακες ανακοινώσεων εδώ και ενάμισι μήνα, με το οποίο επισημαίνεται από τη διεύθυνση νοσηλευτικής υπηρεσίας και το τμήμα ιματισμού ότι: Λόγω προβλήματος στα πλυντήρια, υπάρχει ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ και θα πρέπει το νοσηλευτικό προσωπικό να είναι πολύ προσεκτικό στη διαχείρισή του, να μην αλλάζει σεντόνια αν δεν είναι απαραίτητο (sic) και να μη δίνει σεντόνια σε συνοδούς ασθενών ή σε αποκλειστικές νοσοκόμες.

Αντίστοιχες οδηγίες δίνονται προφορικά στο νοσηλευτικό προσωπικό σε δεκάδες νοσοκομεία της χώρας.

Αυτό, λοιπόν, είναι το μνημονιακό (παρα)κράτος του κ. Πολάκη που, αντί να απολογείται γι΄αυτές τις καταστάσεις, προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του και να τις ρίξει στους εργαζομένους των νοσοκομείων.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις