15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αθήνα: Στάσεις εργασίας στις αστικές συγκοινωνίες την Πέμπτη 14/12

Πρόσφατα

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν την ημέρα της Πανεργατικής Γενικής Απεργίας οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, ενώ την ώρα των συγκεντρώσεων θα κυκλοφορούν κανονικά, ώστε οι απεργοί διαδηλωτές να μπορούν να μεταβούν στα σημεία συγκέντρωσης των Σωματείων.

Συγκεκριμένα, όλα τα ΜΜΜ (τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) θα κινηθούν από τις 9:00 έως τις 21:00, καθώς έχουν αποφασιστεί στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας λεωφορείων και τρόλεϊ το πρωί της Πέμπτης αναμένεται έως τις 10:00, ενώ το βράδυ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑΣΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑ.ΣΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ

Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017 – Συμμετέχουμε 24ωρη Γενική Απεργία με ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από έναρξη της βάρδιας έως 09:00 και 21:00 έως λήξη

Οι μνημονιακές πολιτικές, που συνεχίζονται, εδώ και 7 χρόνια, οδηγούν την ελληνική κοινωνία στη φτώχεια, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε απόγνωση και καταδικάζουν τη νεολαία σε μισθούς πείνας και στην ανεργία.

Ο νέος προϋπολογισμός αποτελεί συνέχεια αυτών των πολιτικών, που επιβάλουν οι άρπαγες «θεσμοί» για την αύξηση των κερδών ντόπιων και ξένων τοκογλυφικών συμφερόντων.

Οι κυνικές ομολογίες πως με το αίμα του Ελληνικού λαού διασώθηκαν οι τράπεζες αποδεικνύουν ότι η αντίσταση και ο αγώνας είναι μονόδρομος. Η ανατροπή της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας δεν μπαίνει σε καμία διαπραγμάτευση.

Αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους συναδέλφους μας και διεκδικούμε:

  • Άμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού έτους 2018 για να ανατραπούν εδώ και τώρα οι δραματικές περικοπές των κοινωνικών δικαιωμάτων και η σχεδιαζόμενη φοροκαταιγίδα.

  • Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχα το δικαίωμα των ελεύθερων συλλο­γικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα απεργίας

  • Τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών.

Σε αυτό το πλαίσιο την Πέμπτη 14/12 πραγματοποιούμε ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από έναρξη της βάρδιας έως 09:00 και 21:00 έως λήξη και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11.πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις