15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λέσβος: Και δεν έχουν πάρει επιδόματα οι σεισμοπαθείς και τους ζητούν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ!

Έξι μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό στην περιοχή - «Το κράτος από αρωγός μας έχει γίνει τιμωρός μας», λέει ο πρόεδρος των σεισμοπαθών

Πρόσφατα

Κραυγή αγανάκτησης από τον πρόεδρος των σεισμοπαθών στη Βρίσα της Λέσβου που ισοπεδώθηκε από μεγάλο σεισμό τον περασμένο Ιούνιο. Ο Νίκος Γκουγκούλιος, μιλώντας σε αθηναϊκό ραδιοσταθμό, κατήγγειλε ότι έξι μήνες μετά, πολλοί από τους σεισμοπαθείς δεν έχουν λάβει τα επιδόματα που τους είχε υποσχεθεί το κράτος, ενώ τώρα σαν «κερασάκι στην τούρτα» ζητείται από ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους από τον σεισμό να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ.

«Εμείς ζητάμε βοήθεια από την πολιτεία. Το κερασάκι στην τούρτα σε όλη την κατάσταση μας είναι το να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του συλλόγου σεισμοπαθών, Νίκος Γκουγκούλιος. «Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πάρει ακόμα το επίδομα της οικοσκευής. Έξι μήνες μετά το σεισμό κανένας δεν έχει πάρει τίποτα. Μας είπαν να πάμε να πάρουμε να νοικιάσουμε σπίτια και δεν λάβαμε ποτέ το επίδομα ενοικίου», συνέχισε και συμπλήρωσε: «Το χωριό έχει 250 σπίτια κόκκινα και παρά πολλά κίτρινα και έχεις ένα χωριό να μην έχει που να μείνει και να είναι από εδώ και από εκεί».

Ο Ν. Γκιουγκουλιός τόνισε ακόμα ότι «μας είχαν εξαγγείλει μηδενική συμμετοχή σε φάρμακα που δεν την είδαμε ποτέ. Από εξαγγελίες έχουμε χορτάσει». Αναφερόμενος τέλος στην πληρωμή του ΕΝΦΙΑ είπε, «μας είπαν να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ και μας είπαν ότι μετά θα μας τα επιστρέψουν. Το κράτος από αρωγός μας έχει γίνει τιμωρός μας».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις