Πλειστηριασμοί: Δικαίωμα στη στέγη, μπλόκο στην υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας

Παρά την τρομοκρατία, παρά τα ΜΑΤ, παρά τα χημικά, παρά τις διατάξεις που σκοπεύει να περάσουν κυβέρνηση και δανειστές για την «προστασία» των πλειστηριασμών και υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, «εμείς ως ενεργοί πολίτες, ως αλληλέγγυοι θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι κάνουμε μέχρι τώρα ως βοήθεια απέναντι στην κοινωνία, να μπλοκάρουμε δηλαδή τους πλειστηριασμούς, διότι είμαστε και οι ίδιοι θύματα» των μνημονιακών πολιτικών, των πολιτικών των περικοπών, και της κατάργησης των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Καραγιάννης, από την Κίνηση Πολιτών Αγρινίου «Δικαίωμα στη Ζωή», μιλώντας στην εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα», που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen, κάθε Σάββατο (12.00-13.00).

Σχολιάζοντας τους και την προσπάθεια της και κυβερνητικών παραγόντων, που λένε ότι οι συμβατικοί και ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αφορούν κατ’ αποκλειστικότητα σε «βιλάρες», «πισινάτα» σπίτια, «ανάκτορα», «μέγαρα» και «οικοπεδάρες», τονίζει:

«Δεν είναι πιστευτά τα όσα λένε, διότι από την εμπειρία μας όσες φορές αποτρέψαμε πλειστηριασμούς, από τα στοιχεία φαίνεται καθαρά ότι αφορούσαν σε πρώτη κατοικία και μικρομάγαζα. Ακόμα και την Τετάρτη 29/11 οι πλειστηριασμοί που αποτρέψαμε στο Αγρίνιο αφορούσαν μικρομάγαζα, ή πρώτες κατοικίες στη Ναύπακτο, για παράδειγμα».

Χαρακτηρίζει, δε, τους πλειστηριασμούς ως «ένα είδους φασισμό» από την κυβέρνηση και σημειώνει πως πρέπει να γνωρίζουν ότι «ο φασισμός δεν μπορεί να σταθεί αρκετό καιρό. Πάντα πέφτει».

Ακούστε αναλυτικότερα στο οπτικοποιημένο απόσπασμα της εκπομπής «Στη δουλειά & στον αγώνα» τι λέει ο Ανδρέας Καραγιάννης για τον αγώνα κατά των πλειστηριασμών αλλά και για την κινηματική δράση της Κίνησης Πολιτών Αγρινίου «Δικαίωμα στη Ζωή» τα χρόνια των μνημονίων. Η εκπομπή μεταδόθηκε στις 02-12-17.


Σχετικές αναρτήσεις: