Ηράκλειο Κρήτης: Νέο εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο ανακύκλωσης «Waste Solutions»

Τον τραυματισμό ενός ακόμα μετανάστη εργαζόμενου στο εργοστάσιο ανακύκλωσης της εταιρείας «Waste Solutions» στη Βιομηχανική Περιοχή καταγγέλλουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι Ηρακλείου. Ο εργαζόμενος τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά, πέφτοντας από ύψος 2,5 μέτρων, όπου εκτελούσε εργασίες καθαρισμού σε μοτέρ. Δούλευε κάτω από την κορδέλα διαλογής, η οποία ενεργοποιήθηκε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ δεν διαπιστώθηκε κίνδυνος για την υγεία του.

Πρόκειται για το πέμπτο «ατύχημα» στο εργοστάσιο μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών, με την εργοδοσία και το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας και τους ελεγκτικούς του μηχανισμούς να αδιαφορούν για τις συνθήκες εργασίας, τη στιγμή μάλιστα που επανειλημμένως οι εργαζόμενοι έχουν καταγγείλει την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο εργοστάσιο.

Όπως καταγγέλλουν επίσης οι ιδιωτικοί υπάλληλοι Ηρακλείου, η «Waste Solutions» προσπαθεί να ξεμπερδέψει με τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, «έχει αθετήσει τη συμφωνία με τους εργαζόμενους, έχει απειλήσει, απολύσει, εντατικοποιήσει την εργασία σε βαθμό που τα εργατικά ατυχήματα να είναι συχνό φαινόμενο».

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο προχωρούν σήμερα σε 4ωρη στάση εργασίας, από 11.40 μέχρι 15.40, διεκδικώντας:

  • Να ληφθούν επιτέλους τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας
  • Να πάρει η εργοδοσία πίσω τις απολύσεις
  • Να υπογραφεί τώρα Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας.