18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κανονικά, από Τετάρτη 29/11 οι… συμβολαιοφονικοί πλειστηριασμοί

Πρόσφατα

Αναστολή της αποχής από τους πλειστηριασμούς αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, έπειτα από σχετική απόφαση που έλαβαν στη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης. Με βάση αυτό το αποτέλεσμα, οι συμβολαιογράφοι δίνουν με τη στάση τους το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα:

  • 158 συμβολαιογράφοι ψήφισαν υπέρ της αναστολής της αποχής και επιπλέον: α) στον έλεγχο για την τήρηση των δεσμεύσεων των 3 υπουργών, β) στην άμεση σύσταση και λειτουργία της επιτροπής για τη βελτίωση των συνθηκών διενέργειας των πλειστηριασμών και γ) στη σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης το αργότερο έως τις αρχές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

  • 7 συμβολαιογράφοι ψήφισαν τη λήξη της αποχής, χαρακτήρισαν όμως άτυπη τη σημερινή σύγκληση της γενικής συνέλευσης και ζήτησαν η απόφαση να επικυρωθεί στην επόμενη γ.σ.

  • 36 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της αποχής για την πρώτη κατοικία έως του ποσού των 300.000 ευρώ και άδειες για τη συμμετοχή στους υπόλοιπους πλειστηριασμούς.

  • 37 ψήφισαν να συνεχιστεί η αποχή, όπως είχε αποφασιστεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη της γενικής συνέλευσης των συμβολαιογράφων, παραιτήθηκαν 5 μέλη της μειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου και αποχώρησαν. Η επόμενη γενική συνέλευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου, προκειμένου οι συμβολαιογράφοι να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των συμβολαιογράφων στη σημερινή σύγκλιση του γενικού συμβουλίου το Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς ήταν μικρή, οι περισσότεροι από τους συμβολαιογράφους που ήταν αντίθετοι στις μεθοδεύσεις αποχώρησαν αγανακτισμένοι και η απόφαση ελήφθη επειδή δεν υπήρχε κανένας περιορισμός στην απαρτία, αφού η απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί… ανεξαρτήτως του αριθμού των συμμετεχόντων!!!

Άλλωστε για την σύγκλιση της γενικής συνέλευσης δεν τηρήθηκαν οι εκ του νόμου προθεσμίες και οι προβλεπόμενες διαδικασίες, με συνέπεια και εξ αυτού του λόγου η Γενική Συνέλευση να είναι παράνομη., ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής της -σύμφωνα με τις πληροφορίες- υπήρξαν… άνωθεν και έξωθεν παρεμβάσεις που «ανησυχούσαν» για τη διαδικασία.

Πάντως, οι συμβολαιογράφοι έδωσαν δύο μήνες περιθώριο στην κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που πρόσφατα έδωσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί της, τόσο για συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου για εκείνους που επιτίθενται σε βάρος συμβολαιογράφων, όσο και για αλλαγή στο πλαίσιο διεξαγωγής των πλειστηριασμών.

Αντιδράσεις – διαμαρτυρία

Την ώρα της γενικής συνέλευσης των συμβολαιογράφων, πολιτικές συλλογικότητες και κοινωνικοί φορείς, όπως το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, διαδήλωναν έξω από τα γραφεία του Συλλόγου, και δη κάτω από τον κλοιό πολλών διμοιριών ΜΑΤ, που «προστάτευαν» τη διαδικασία για την έναρξη της υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Οι διαδηλωτές αργά το βράδυ διαλύθηκαν τελικά, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν πιο ενωμένα, πιο δυναμικά και με μεγαλύτερη ευρύτητα τον αγώνα και πως οι πλειστηριασμοί λαϊκής περιουσίας, ό,τι και να κάνουν, δεν θα περάσουν!


Σχετικές αναρτήσεις:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις