18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε αυτό το εστιατόριο όλοι οι εργαζόμενοι έχουν τον ιό HIV με στόχο να καταπολεμήσουν το στίγμα της ασθένειας

Πρόσφατα

Tο πρώτο εστιατόριο στον κόσμο, στο οποίο όλο το προσωπικό της κουζίνας είναι θετικό για τον ιό HIV. Bρίσκεται στο Τορόντο του Καναδά και δημιουργήθηκε μετά από προσπάθειες 14 ανθρώπων που ήθελαν να καταπολεμήσουν τις προκαταλήψεις για την συγκεκριμένη ασθένεια.

Η Joanne Simons του Casey House, που είχε την ιδέα για την δημιουργία του εστιατορίου ανέφερε στον Guardian ότι κάθε μέρα 7 Καναδοί κατά μέσο όρο διαγιγνώσκονται με HIV, ποσοστό που μειώθηκε ελάχιστα από τη δεκαετία του 1980.

Το στίγμα της συγκεκριμένης ασθένειας εξακολουθεί να σημαδεύει ακόμη και σήμερα τους νοσούντες ενώ υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση πως όσοι συναναστρέφονται με ασθενείς του HIV θα προσβληθούν με τον ιό, πρόσθεσε η Joanne Simons .

Ανάμεσα στους 14 εργαζόμενους της κουζίνας με HIV είναι και η μαγείρισσα Muluba Habanyama, η οποία έχασε και τους δύο της γονείς από AIDS. Μιλώντας για την ασθένεια της ανέφερε πως από μικρή γνώριζε πως είναι θετική στo AIDS, αυτό όμως ήταν ένα μυστικό που δεν έπρεπε να μάθει κανείς.

Σε ηλικία 19 ετών, όπως δηλώνει η ίδια, έπεσε σε κατάθλιψη καθώς έχασε και το δεύτερο της γονέα από την ασθένεια. «Κανείς δεν ήξερε από τι έπασχε η μητέρα μου. Εγώ και η αδερφή μου μόνες μας έπρεπε να κανονίσουμε τα διαδικαστικά της κηδείας», τονίζει. Η κατάσταση αυτή την έκανε να αναθεωρήσει τα πάντα το 2014, όταν σταμάτησε πλέον να κρύβει την ασθένειά της.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις