40.000 συνταξιούχοι και πνιγμένοι στις οφειλές και χωρίς… σύνταξη

Από τον ταξικό «αποστάτη»

Ούτε ένας, ούτε δύο… αλλά περισσότεροι από 40.000 ασφαλισμένοι της χώρας μπορεί μεν να πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, ωστόσο έχουν εγκλωβιστεί καθώς έχουν δημιουργήσει οφειλή προς τον ΕΦΚΑ που υπερβαίνει το ποσό των 20.000 ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Βάσει της «συνταξιογεωγραφίας»:

  • πάνω από 30.000 εξ αυτών είναι ελεύθεροι επαγγελματίες

  • πάνω από 7.000 ανεξάρτητα απασχολούμενοι

  • περίπου 3.000 εξ αυτών αγρότες.

Οι δανειστές δε συζητούν καν κάποια λύση που θα διευκολύνει αυτούς τους συνταξιούχους. Το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βάσει των πληροφοριών, ψέλλισε κάποια πρόταση, αλλά μετά τη… σθεναρή αντίσταση των «δεσμών» σιώπησε. Λέγεται ότι θα το θέσει σε επόμενη συνάντηση. Ακούγεται…

Μέχρι τότε, όμως, το θέμα είναι ένα: τίθεται ξεκάθαρο ζήτημα επιβίωσης για αυτούς τους πολίτες, δεν έχουν καμία πηγή εισοδήματος και χρωστούν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στον ΕΦΚΑ, το οποίο αδυνατούν να πληρώσουν.

Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις ασφαλισμένων που δικαιούνται σύνταξη, σύμφωνα με τις ημέρες ασφάλισης που έχουν εργαστεί, αλλά και την ηλικία τους. Ωστόσο, αδυνατούν να βγουν στη σύνταξη παρά το γεγονός ότι έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους!