Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Παίδων Πεντέλης: Με ψηλά το κεφάλι, ζητάμε την ψήφο σας

Η διακήρυξη της κίνησης για τις εκλογές του Σωματείου και αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι:  Στις 16 Νοεμβρίου 2017, έχουμε εκλογές για  το νέο  Δ.Σ του Συλλόγου μας καθώς και για την ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση παρέμεινε πιστή σε αξίες και  αρχές, δεν έκανε βήμα πίσω, δεν συμβιβάστηκε  και τίμησε την εμπιστοσύνη σας. Τα μέλη και οι φίλοι της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης υπερασπίστηκαν με συνέπεια τις ιδέες τους, δεν είπαν «άλλα» χθες και «άλλα» σήμερα,  Γι` αυτό και δεν έγιναν χειροκροτητές καμιάς κυβερνητικής πολιτικής. Μοναδικό κριτήριο για εμάς είναι η υπεράσπιση των εργαζομένων και της δημόσιας δωρεάν υγείας και όχι προσωπικά οφέλη ή «προνόμια».

Εμείς δεν ανταλλάσσουμε την ψήφο σας με υποσχέσεις για ρουσφέτια, ούτε με προκλητικές τοποθετήσεις προϊσταμένων. Για το μόνο θέμα που μπορούμε να δεσμευτούμε είναι ότι δεν θα υποχωρήσουμε, δεν θα συμβιβαστούμε με τις μνημονιακές πολιτικές. Αντίθετα θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα με στόχο να υπερασπιστούμε με το ίδιο πάθος, όπως κάναμε μέχρι σήμερα, τα εργατικά προβλήματα. Όπλο μας η αλληλεγγύη.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση καλεί τους εργαζόμενους να «γυρίσουν την πλάτη» στις παρατάξεις (ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚΕ) που σήμερα κατεβαίνουν χεράκι χεράκι στο ίδιο ψηφοδέλτιο  δήθεν ανεξάρτητοι και  δεν μπορεί να εμφανίζονται σήμερα σαν όψιμοι υπερασπιστές των συμφερόντων των εργαζομένων και της δημόσιας υγείας όταν στο παρελθόν «έχουν βάλει πλάτη» σε κυβερνήσεις που έκλεισαν Νοσοκομεία, αποδιοργάνωσαν τα υπόλοιπα  και έχουν ταυτιστεί με  δυνάμεις που σήμερα λανσάρονται ως «εναλλακτική λύση» απέναντι στη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζεται.

Για την ΠΟΕΔΗΝ χρειαζόμαστε μια Ομοσπονδία  που θα οργανώσει τα Σωματεία και θα μετατρέψει την οργή και το θυμό μας σε μεγάλους και νικηφόρους αγώνες και όχι σε τηλεοπτικά show. Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) έχει μετατρέψει την Ομοσπονδία σε γραφείο έκδοσης εκατοντάδων δελτίων τύπου  που το περιεχόμενό τους, στις περισσότερες των περιπτώσεων, είναι μνημείο λαϊκισμού και ενίοτε, κιτρινισμού και υποσκάπτει τον δημόσιο χαρακτήρα των Νοσοκομείων. . Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ έχει στηρίξει τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) και δεν πείθει κανέναν πλέον για το «αντιμνημονιακό» και «αγωνιστικό» της προσωπείο.

Απαιτείται η ανάπτυξη οργανωμένων αγώνων με οριζόντιο συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων της υγείας που θα προσπεράσουν την συμβιβασμένη γραφειοκρατία της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ.

Με ψηλά το κεφάλι ζητάμε την ψήφο σας, όχι «για να τακτοποιήσουμε υποθέσεις σας» ή για κάθε είδους «εξυπηρέτηση» αλλά για να αγωνιστούμε μαζί και να πετύχουμε νίκες μέσα από τον οργανωμένο, μαζικό και συλλογικό αγώνα.


ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ   ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ

ΚΑΠΟΡΗΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ, ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ  ΛΕΥΤΕΡΗΣ, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

ΛΙΑΠΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ

ΜΗΤΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ  ΕΛΕΝΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑ

ΧΟΡΤΟΓΙΑΝΝΗΣ  ΦΩΤΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ