ΟΣΕΑΔΕ: Στάση εργασίας στις Δασικές Υπηρεσίας των Αποκεντρωμένων | 20/11

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος και στα γραφεία των Συντονιστών

Στάση εργασίας, τη Δευτέρα 20 Νοέμβρη 2017, από τις 12:00 ως την λήξη του ωραρίου, για όλες τις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, κηρύσσει το διοικητικό συμβούλιο της ΟΣΕΑΔΕ. Αιτία η μη καταβολή των δεδουλευμένων, σε όλους τους εργαζόμενους που απασχολήθηκαν υπερωριακά τις απογευματινές ώρες των εργάσιμων ημερών καθώς και τα Σάββατα, τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες εργασίας. Παράλληλα την ίδια ημέρα και ώρα 13:00μμ καλεί τους εργαζόμενους στις Δασικές Υπηρεσίες, σε συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας στην Αθήνα και στα γραφεία των Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, με πρωτοβουλία και οργάνωση των Α/θμιων Συλλόγων.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία:

Οι υπάλληλοι των δασικών υπηρεσιών για τα έτη 2015, 2016 και 2017 υλοποίησαν με απόλυτη επιτυχία τα προγράμματα Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών και Προστασίας Άγριας Πανίδας δουλεύοντας σε 24ωρη βάση, με υπερωριακή απασχόληση και διανυκτερεύσεις στην ύπαιθρο, προκειμένου να προστατευτούν καλύτερα τα δασικά οικοσυστήματα από παράνομες επεμβάσεις. Όμως με ευθύνη της πολιτείας μέχρι σήμερα, δεν πληρώθηκαν για τις ώρες που απασχολήθηκαν υπερωριακά τις απογευματινές ώρες των εργάσιμων ημερών καθώς και τα Σάββατα , τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες εργασίας.

Οι διαρκείς παρεμβάσεις της ΟΣΕΑΔΕ σε όλους τους φορείς, για να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα που έχουν προκύψει μεταξύ των αρμοδίων εμπλεκομένων υπηρεσιών (Αποκεντρωμένες Διοικήσεις – Πράσινο Ταμείο – ΥΠΕΝ) και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους για τα έτη 2015,2016 και 2017 δεν καρποφόρησαν. Βρήκαν απέναντί τους ένα μεγάλο γραφειοκρατικό τοίχο και ο κάθε εμπλεκόμενος φορέας μεταβίβαζε τις ευθύνες στους άλλους.

Οι εργαζόμενοι μπροστά στον εμπαιγμό και την κοροϊδία που υφίστανται, απαιτούν άμεση λύση από την κυβέρνηση και θα αντιδράσουν με κάθε πρόσφορο μέσο, μέχρι την εξόφληση των δεδουλευμένων τους.

ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων για τα οικονομικά έτη 2015, 2016 και 2017.


Σχετική ανάρτηση: