Σκάνδαλο ολκής στο Δήμο Περιστερίου

Δήλωση Νίκου Ζούτσου, δημοτικού συμβούλου Δήμου Περιστερίου

Για πάρα πολλά χρόνια προσπαθούσαμε να αποδείξουμε οι αυτοδιοικητικοί στον χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας,στο Δήμο Περιστερίου.

Οι προσπάθειες μας έπεφταν στο κενό καθώς το σύστημα «Παχατουρίδη» φρόντιζε επιμελώς να σφραγίζει τα κενά.. Έτσι οι οποίες απόπειρες να στοιχειοθετηθούν παράτυπες κ εν πολλοίς παράνομες πράξεις συγκρούονταν με ένα υμένα, με ένα περίβλημα νομιμότητας.. δική μας ανεπάρκεια ή δική τους υπεροπλία.. Η μικρή μου θητεία στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Περιστερίου είχε πολλές σημειώσεις για αντιδεοντολογικές πράξεις που πάντα ωστόσο ακολουθούνταν από νομιμοποιητικά, πράξεις των «αρμοδίων υπηρεσιών και των αντίστοιχων παραγόντων..» Διαγωνισμοί που κατακυρώνονται με ευκολία, τυπικές συμμετοχές με την ισχυρή υποψηφιότητα να επιβάλλεται.. προκλητικές πράξεις νομιμοποίησης με μικρό τίμημα. Να θυμίσω την παλιά αγορά των «ΨΑΡΑΔΙΚΩΝ» που ο Δήμος ΔΕΝ έχει εισπράξει ακόμη ούτε ένα ευρώ.. Αναπλάσεις χώρων στις οποίες υπάρχει ισχυρό επιχειρηματικό ενδιαφέρον με το δημόσιο χρήμα να ρέει αφού βεβαίως βεβαίως «έχουν προσκομιστεί ..μελέτες..».

Πιο χαρακτηριστικές εκείνες, που μέσα από νομιμοφανείς διαδικασίες, αναλαμβάνουν την κερδοφόρα επιχειρηματική δραστηριότητα οι ίδιοι άνθρωποι , συνδεόμενοι με ισχυρούς δεσμούς με την Διοίκηση του Δήμου.. αδιάψευστοι μάρτυρες ερωτήσεις προς τη Διοίκηση από την Αντιπολίτευση του Δήμου.. Δεν εννοούμε βέβαια τα πολιτικά γατάκια που βρήκαν ζεστασιά και κούρνιασαν χωρίς αιδώ εκεί που έφτυναν πριν. Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη πέταγε την μπάλα στην εξέδρα επικαλούμενη δια στόματος Δημάρχου το 62/100 της δεύτερης Κυριακής ,μετακυλύοντας τις δικές της αστοχίες και παρανομίες στους δημότες. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ.

Φαινόταν ότι κάτι περίεργο γίνεται.. τα αδρανή υλικά δεν περιγράφονται στα εισηγητικά των υπηρεσιών και η τιμή μονάδος ΠΟΤΕ δεν αναφερόταν σε συγκεκριμένη ποσότητα βάρους ή όγκου.. ένα κυβικό αδρανών υλικών τιμάται περισσότερο από μικρότερους σάκους.. Όταν συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι αντιδρούσαν λοιδωρούνταν με τον καγχασμό της υπεροψίας στελεχών, αντιδημάρχων ..θα μπορούσα να αναφερθώ σε πολλά ακόμη που αφορούν οικονομικές πράξεις..

Η Διοίκηση Παχατουρίδη έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα..το σύστημα υπονομεύτηκε εκ των έσω.. η ο δαίμων πάλι μεγαλούργησε.. Δεν ξέρω αν ο «Κώστας» είναι συνεργάτης συγκεκριμένου Αντιδημάρχου.. Ή και στέλεχος της Διοίκησης… το σίγουρο είναι ότι ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ, ΓΙΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.. Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΑ «ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ” σ’ όλο του το μεγαλείο. Απαράδεκτη ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ που πλήττει και θίγει τους έντιμους επαγγελματίες της πόλης . Το Δημόσιο χρήμα σκορπίζεται σε ημέτερους κατά ΠΩΣ φαίνεται και οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να πράξουν τα αυτονόητα: ΕΝΔΕΛΕΧΗ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΞΕΣΚΟΝΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ μέσω και επίσημων εγγράφων….

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Oι μεγαλοστομίες για προβοκάτσια είναι γραμμή άμυνας. Κάποιος θα πρέπει να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και αυτοί δεν μπορεί παρά να είναι οι ελεγκτές.

ΥΓ. λέγεται ότι όλο αυτό το θλιβερό και ταπεινωτικό για την πόλη περιστατικό αφορά και ξεκαθάρισμα λογαριασμών για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου από τους επιγόνους του Α. Παχατουρίδη. Eπιχειρούν και ισχυροί αυτοδιοικητικοί παράγοντες που εποφθαλμιούν τη θέση του Περιφερειάρχη στην περίπτωση μη εκλογής της Ρένας Δούρου… και ο Δήμαρχος Περιστερίου θεωρείται πια καμμένο χαρτί…

ΥΓ. Η πόλη χρειάζεται μια Συμμαχία Πολιτών που θα εκθεμελιώσει την πηγή της ανομίας και θα επαναφέρει την κοσμιότητα και το ήθος και τις δημοκρατικές αξίες σε μια πόλη που η Αριστερά την είχε καταστήσει κόσμημα συλλογικότητας και διαφάνειας.


Σχετική ανάρτηση: Ποιος είναι ο Κώστας του Περιστερίου, ρε παιδιά;