Πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στην Αθήνα | 23/11

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – Δημοσίου – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ πραγματοποιούν, στην Αθήνα (πλ. Εθνικής Αντιστάσεως – πρ. Κοτζιά), την Πέμπτη 23 Νοέμβρη και ώρα 10πμ., παναττική πανσυνταξιουχική απαιτώντας το αυτονόητο: δωρεάν δημόσια υγεία και περίθαλψη.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις, πέραν της Αθήνας, διοργανώνουν το τρίτο 10ήμερο του Νοέμβρη διαδηλώσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας, διεκδικώντας:

  1. Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας – Περίθαλψης, κατάργηση σε κάθε ιδιωτικοποίηση.

  2. Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Κατάργηση των εισφορών για την Υγεία.

  3. Δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.

  4. Επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν, των μονάδων που καταργήθηκαν.

  5. Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού.

  6. Χρηματοδότηση για την προμήθεια των απαραίτητων αναλώσιμων, φαρμάκων κ.λπ.

«Όλοι στο δρόμο να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας στην υγεία και τη ζωή. Η κυβέρνηση ακονίζει τα μαχαίρια της για να συνεχίσει τη σφαγή των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των συνταξιούχων, εργαζομένων και του λαού. Μας πετσόκοψε, μαζί με τους προηγούμενους, τις συντάξεις και ετοιμάζεται για τη νέα καρατόμηση, με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» σε κύριες και επικουρικές, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας, τη φοροληστεία», σημειώνουν στη σχετική τους ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2018 ετοιμάζεται να δώσει νέο χτύπημα στο δικαίωμα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των άνεργων, των ανασφάλιστων, στο δικαίωμα του λαού στην Υγεία και Περίθαλψη, καθώς προβλέπονται μειωμένα κονδύλια για την Υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία και ιδρύματα, περιορισμός στην ιατρική και φαρμακευτική αγωγή.

«Η ενεργός γήρανση των σημερινών εργαζομένων θα συνοδευτεί από την ενεργό εξόντωση των σημερινών συνταξιούχων», σημειώνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις και προσθέτουν: «Είμαστε κόστος για το μεγάλο κεφάλαιο και προσπαθούν να ξεφορτωθούν με κάθε τρόπο όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος του. Η ιδιωτικοποίηση -εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, το φόρτωμα των βαρών της περίθαλψης στις πλάτες των ασφαλισμένων, εργαζομένων και συνταξιούχων προχωρά με γρήγορα βήματα. Μας οδηγούν ολοταχώς στο “όποιος έχει να πληρώσει θα επιβιώσει”. Μετά την οικονομική, προωθούν τη φυσική εξόντωσή μας. Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική και παλεύουμε χωρίς σταματημό για την απόκρουση και ανατροπή της».