144ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών: Τα μεταναστόπουλα δεν είναι απειλή (φωτογραφίες)

Έλληνες και ξένοι θα ζήσουμε μαζί | Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Περισσότερα από 100 Πακιστανόπουλα και 50 γονείς, που συνόδευαν τα παιδιά προσήλθαν σήμερα στο 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών για να ξεκινήσουν μαθήματα της πακιστανικής γλώσσας για τους μικρούς μαθητές και ελληνικών για τις μητέρες τους.

Δίπλα στα παιδιά στις οικογένειές τους και στο Σύλλογο Γονέων του 144ου Δημοτικό Σχολείου Αθηνών βρέθηκαν και ενίσχυσαν με την δυναμική τους παρουσία περισσότερα από τρακόσια άτομα από αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες όπως το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» η ΚΕΕΡΦΑ, η ΟΡΜΑ καθώς και σύλλογοι δασκάλων όπως ο Αριστοτέλης, συλλογοι δασκάλων και καθηγητών από όλη την Ελλάδα, συλλογικότητες κατοίκων Κολωνού, Σεπολίων και Πλάτωνα.

Συνθήματα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας ακουστικά καθώς και πολλά πανό υψώθηκαν με μηνύματα καλωσορίσματος των παιδιών.

Η αντιφασιστική δράση από όλους μας ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες σηματοδοτεί την ανάγκη αλληλεγγύης και διεκδίκησης για ίσα δικαιώματα. Σε μια περίοδο που οι «από κάτω» πλήττονται σε όλους τους τομείς, οφείλουμε να συσπειρωθούμε και ενωμένοι να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες ζωής χωρίς διακρίσεις.


Σχετικές αναρτήσεις: