16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ποιος είναι ο Κώστας του Περιστερίου, ρε παιδιά;

Από τον ταξικό «αποστάτης» με βάση πληροφορίες από τη στήλη «Παρασκήνια» της «Εφημερίδας των Συντακτών»

Πρόσφατα

Έκπληκτος ο αναγνώστης της διακήρυξης διαγωνισμού προμήθειας αδρανών υλικών για το Τμήμα Πρασίνου και Παιδικών Χαρών που αναρτήθηκε στην «Διαύγεια» (ΑΔΑ: 657ΙΩΞ2-0Κ0), υπό τον τίτλο «Έγκριση μελέτης 49/2017 και κατάρτιση των όρων της Διακήρυξης του συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια αδρανών υλικών, πρ/σμού 39.998,68 €» από την δημοτική Αρχή Περιστερίου διαβάζει ανάμεσα στους όρους του διαγωνισμού σε παρένθεση ερώτημα που απευθύνεται σε κάποιον Κώστα σχετικά με το εάν πληρούν τις προδιαγραφές οι προμηθευτές που ευνοεί ο δήμος και σε αντίθετη περίπτωση να τις προσαρμόσει. Την καταγγελία έκανε στην «Εφ.Συν» η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου.

Στην παράγραφο του άρθρου 9 της προκήρυξης (στη σελίδα 8) με τίτλο «Κριτήρια Επιλογής», όπου αναλύονται τα κριτήρια «Τεχνικής Ικανότητας και Επαγγελματικής Ικανότητας» ο αναγνώστης συναντά την ανεπανάληπτη φράση εντός παρενθέσεως: «Κατάλογος συμβάσεων τριών (3) τουλάχιστον παρόμοιων (Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το) με την παρούσα σύμβαση προμηθειών που εκτελέσθηκαν την τελευταία τριετία (όχι αναγκαστικά σε ξεχωριστά έτη), συνοδευόμενος από βεβαιώσεις ορθής εκτέλεσης και ολοκλήρωσης» (το κείμενο στη Διαύγεια ΕΔΩ).

Κατά τα άλλα, «ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης προκηρύσσει συνοπτικό διαγωνισμό με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής, για την προμήθεια αδρανών υλικών», όπως αναφέρει στον πρόλογό της η διακήρυξη.

Προφανώς, η φράση μέσα στην παρένθεση («Κώστα, τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το») απευθυνόταν από τον αρχικό προς τον τελικό συντάκτη του κειμένου της διακήρυξης, φυσικά έπρεπε να σβηστεί, όμως επειδή όπως λέει ο λαός μας «φυλάει ο Θεός τον κλέφτη αλλά φυλάει και τον νοικοκύρη», ο «Κώστας» μάλλον ούτε καν την πρόσεξε οπότε εντάχθηκε αυτούσια και στο τελικό επίσημο κείμενο που αναρτήθηκε στην «Διαύγεια», επισημαίνει η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου.

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου υπενθυμίζει πως όταν είχε καταγγείλει με συγκεκριμένα στοιχεία το σκάνδαλο της πρώην 1ης Παιδικής Χαράς είχε αντιμετωπίσει «οργίλες και χλευαστικές αντιδράσεις από την δημοτική μας αρχή, και αδιαφορία από την Περιφερειακή αρχή Δούρου και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση». «Τώρα τι έχουν να πουν;», διερωτάται.

Δήμος Περιστερίου: Προβοκάτσια

Αργά το βράδυ της Παρασκευής ο δήμος Περιστερίου τοποθετήθηκε για το ζήτημα κάνοντας λόγο για «προβοκάτσια». Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για προβοκάτσια. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Θα πέσουν “καμπάνες”. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να “παίξει” με την ιστορία ενός υποδειγματικού Δήμου».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις