Κανένα σπίτι στα χέρια… ιδιοκτήτη! Όλα στον τραπεζίτη και στα «αρπαχτικά»

Από τον ταξικό «αποστάτη»

Αντί να πωλήσει τα κόκκινα δάνεια στους ίδιους τους δανειολήπτες, με την ίδια χαμηλή τιμή που σκοπεύει να τα ξεπουλήσει στα «αρπαχτικά», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προτιμά τα «funds» και το ξεπούλημα σε αυτά της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αντιστάθηκαν «σθεναρά», αλλά έχοντας κακό προηγούμενο από τις «σκληρές μάχες» (λέγε με και… έρπη έπειτα από 17 ώρες – και πού να βρεις γιατριά στα δημόσια νοσοκομεία, έτσι όπως τα κατάντησαν), τελικά, υπέκυψαν στις πιέσεις των ευρωπαίων δανειστών. (Ντάισενμπλουμ και Ντράγκι).

Ήρθε και το ΔΝΤ, τώρα, που απαιτεί το ίδιο, διά του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου Γουίλιαμ Μάρεϊ, οπότε καταλαβαίνετε…

Βέβαια, όπως λέει η ίδια η κυβέρνηση κάποια στιγμή στο μέλλον θα… αντιδράσει και θα το γυρίσει στην… αριστερή πολιτική στο «παράλληλο σύμπαν» του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια είναι μία: πως τα δίνει όλα για να πάρει καλό βαθμό στην γ’ αξιολόγηση, για να κρατήσει τις καρέκλες και την εξουσία εις βάρος των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων.

Μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί ως το «καλύτερο παιδί» των δανειστών. Είναι, άλλωστε, τυχαίο πως είναι η μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση;


Σχετικές αναρτήσεις: