Συνδικαλιστές ΠΟΕ-ΟΤΑ: Αθωώθηκαν από την κατηγορία της… ρύπανσης του περιβάλλοντος; Αμ δε!

Νέα συνδικαλιστική δίωξη με την ίδια κατηγορία

Την Παρασκευή 10 Νοέμβρη εκδικάστηκε η υπόθεση των 35 μελών του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, την περίοδο του 2011, με την κατηγορία της ρύπανσης περιβάλλοντος (σ.σ.: αιτία ήταν οι κινητοποιήσεις που έκαναν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το Νοέμβριο του 2011 ενάντια στις περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων, που έφτασαν μέχρι και 60%, αλλά και στις απολύσεις μέσω της διαθεσιμότητας, σε εφαρμογή των μνημονίων, που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ). Αθώωθηκαν

Στην αίθουσα των δικαστηρίων, από το στόμα κάποιων ακούστηκε το: «Μηνυθήκατε επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά αθωωθήκατε επί ΣΥΡΙΖΑ». Αλλά πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, διαψεύστηκαν!

Κι αυτό, διότι προτού προλάβει να στεγνώσει το «μελάνι» της αθώωσης, επιστρέφοντας οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ στα γραφεία της Ομοσπονδίας βρήκαν νέο «εισαγγελικό ραβασάκι», που καλεί την εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε απολογία με την ίδια κατηγορία: δηλαδή για ρύπανση περιβάλλοντος.

Μεταξύ των κατηγορουμένων και ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και επικεφαλής του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ Βασίλης Γκιτάκος και ο γραμματέας του ΜΕΤΑ και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής Γιώργος Χαρίσης. Στην κλήση, πάντως, από την αστυνομία για να εξεταστούν ανομοτί δεν αναφέρεται εξ αφορμής ποιου γεγονότος η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκάλεσε… ρύπανση περιβάλλοντος.