Οι κυβερνητικές απειλές και συκοφαντίες δεν θα λυγίσουν τους αγωνιστές

Από τη στήλη «Αλάτι & πιπέρι» του ygeionomikoi.gr

Το μνημονιακό μπλοκ των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φαίνεται ότι δεν αρκείται στην εφαρμογή των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων που έχει συνομολογήσει με την τρόικα, έπειτα από απαίτηση του διεθνούς και ντόπιου οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου.

Εκτός από τη βία, τα ΜΑΤ που χρησιμοποιεί εναντίον όλων όσοι αγωνίζονται, έχει βάλει και στόχο ταυτόχρονα να σπιλώσει και να καταστρέφει και προσωπικά όποιον αντιδρά σε αυτήν την πολιτική. Για να το πετύχει, χρησιμοποιεί κάθε μέσο που ξεκινά από τις συκοφαντίες και «λάσπη στον ανεμιστήρα» και καταλήγει σε ευθείες απειλές για απολύσεις και προσαγωγές στις δικαστικές αίθουσες.

Τελευταίο επεισόδιο σε αυτό το «γαϊτανάκι» είναι η προσπάθεια σπίλωσης του προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ζακύνθου και γνωστού στην τοπική κοινωνία αγωνιστή της Αριστεράς, Νίκου Ποταμίτη, προσάπτοντάς του το χαρακτηρισμό του ρατσιστή.

Δεν αξίζει κανείς να σχολιάσει αυτούς τους χαρακτηρισμούς που προκαλούν γέλιο, αν αυτοί δεν συνοδεύονταν από ανοικτές απειλές σε βάρος του από υπουργούς της κυβέρνησης και τοπικά κομματικά στελέχη. Το «αμάρτημά» του είναι ότι δεν συμβιβάστηκε, όπως αυτοί, με τα μνημόνια και συνεχίζει και αγωνίζεται για την ανατροπή τους.

Βεβαίως από τα πυρά τους δεν γλίτωσαν ούτε οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ, επειδή έκαναν το… λάθος να παραστούν και να ζητήσουν από τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Ζακύνθου να δοθεί στους εκπροσώπους των εργαζομένων και των γιατρών πόρισμα για το γνωστό πρόβλημα στα χειρουργεία του νοσοκομείου.

Απαράδεκτη όμως είναι και η στάση γιατρού, κεντρικού συνδικαλιστικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέλαβε να οργανώσει πρώτος την επιχείρηση λάσπης σε βάρος του προέδρου της ΕΝΙΖ. Υπενθυμίσουμε απλώς ότι ο ίδιος στο παρελθόν βρισκόταν στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον πρόεδρο της ΕΝΙΖ και εκπροσωπούσαν από κοινού τους νοσοκομειακούς γιατρούς στην ΟΕΝΓΕ, αλλά προφανώς τότε δεν είχε «μυριστεί» ότι ήταν μαζί με έναν ρατσιστή.

Λέμε καθαρά σε όλο αυτό τον κυβερνητικό και συνδικαλιστικό μνημονιακό μπλοκ ότι δεν τους φοβόμαστε και δεν θα λυγίσουμε μπροστά στις απειλές τους.
Θα μας βρίσκουν μπροστά τους, στον αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων και των αντεργατικών πολιτικών που εφαρμόζουν.
Θα είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό που αγωνίζεται, που αυτοί με μεγάλη ευκολία πρόδωσαν.

Σχετικές αναρτήσεις: