14.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Υφαρπαγή λαϊκών κατοικιών με… ΜΑΤ!

Από τον ταξικό «αποστάτη»

Πρόσφατα

Ποιος δε θυμάται τις υποσχέσεις του αντιπολιτευόμενου ΣΥΡΙΖΑ, προτού βάλει το χέρι του… στο μέλι της μετάλλαξης και της εξουσίας, για κατάργηση των ΜΑΤ. Όλοι!

Ποιος δε θυμάται το γνωστό σύνθημα του αντιπολιτευόμενου ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μέχρι πριν από λίγο καιρό του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ή το άλλο σύνθημα, το «Σεισάχθεια»; Όλοι!

Ποιος δε θυμάται και δε βλέπει πώς χρησιμοποιεί πλέον τις κατασταλτικές δυνάμεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, προκειμένου να περάσει τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές της, τις πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων; Όλοι!

Τι είπε προσφάτως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όταν οι δανειστές έσπασαν τη… σθεναρή του αντίσταση για τους όρκους του περί προστασίας των λαϊκών κατοικιών; Πως θα προστατευθούν με κάθε τρόπο οι πλειστηριασμοί.

Ε, αυτό το τελευταίο, η προστασία των πλειστηριασμών (ηλεκτρονικών και μη) θα μπει σε… εφαρμογή, και μάλιστα «φρουροί» της ληστείας των κατοικιών θα είναι τα «κατηργημένα» ΜΑΤ.

Σε σύσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή με το διοικητικό συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου που αφορούσε στην… προστασία των συμβολαιογράφων, αποφασίστηκαν… πρωτοβουλίες, ώστε να προχωρήσει από τις 29 Νοέμβρη η διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

α) Η αυτεπάγγελτη δίωξη –και όχι η δίωξη κατ’ έγκληση όπως ισχύει σήμερα– όλων όσοι «διαπράττουν το αδίκημα της απειλής ή της διατάραξης της οικιακής ειρήνης εις βάρος συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς», με λίγα λόγια τρομοκρατία και εκφοβισμός για τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών και το εργατικό κίνημα που συμμετέχει ενεργά σε δράσεις κατά της υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας, και

β) η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και σε όποιες άλλες πόλεις κριθεί αναγκαίο, προκειμένου οι πλειστηριασμοί να διενεργούνται με ασφάλεια, ήτοι θα βάλουν τα ΜΑΤ να φυλάνε τα διεθνή και ντόπια «αρπακτικά» (με λίγα λόγια, τα λεφτά των φορολογουμένων –εκτός από τη μαύρη τρύπα του χρέους- θα πάνε και για την προστασία των «fund»).

Την… ανάληψη των πρωτοβουλιών ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Σε όλα αυτά, έρχεται και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Νίκος Καραμούζης, σε δηλώσεις του στους «Financial Times» να… υπογραμμίζει την επίπτωση που θα έχει η καθυστέρηση στη διενέργεια πλειστηριασμών τόσο στο ύψος των προβλέψεων που θα πρέπει να σχηματίσουν μελλοντικά οι τράπεζες, όσο και στη ρευστότητά τους, καθώς τα δάνεια αυτά θα παρέμεναν στα βιβλία τους (για το αν θα μείνουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα δύο συστημικές τράπεζες και τις χιλιάδες ομαδικές απολύσεις που θα ακολουθήσουν… ούτε λόγος).


Σχετική ανάρτηση:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις