Γιατί θα πάμε στο 144 Δημοτικό Σχολείο Αθηνών | Κυριακή 12/11 και ώρα 10πμ.

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας ΠΕ | Όλοι κι όλες στην υποδοχή των παιδιών της Πακιστανικής κοινότητας την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 10πμ., στο 144ο Δημοτικό Σχολείο, δίπλα στον σταθμό Σεπόλια του Μετρό. Το ρατσιστικό δηλητήριο δε θα μολύνει την εκπαίδευση. Τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών είναι καλοδεχούμενα στα σχολεία μας. Έξω οι φασίστες της Χρυσής Αυγής από τα σχολεία και τις γειτονιές μας

Το 144ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών, στα Σεπόλια, επιλέχτηκε από τον Δήμο Αθηναίων για να διενεργηθούν από την Πακιστανική κοινότητα κυριακάτικα μαθήματα σε παιδιά της κοινότητας στην μητρική τους γλώσσα αλλά και Ελληνικών στους γονείς τους. Τέτοια μαθήματα γίνονται σε δεκάδες δημόσια σχολεία από τις περισσότερες κοινότητες μεταναστών που ζούνε στην Ελλάδα, αλλά είναι ο τρόπος εκμάθησης των ελληνικών των παιδιών των ομογενών στο εξωτερικό.

Οι φασίστες-ναζί της X.A πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να στήσουν ένα νέο «Ωραιόκαστρο» και να σταματήσουν τα μαθήματα. Σπέρνοντας το ρατσιστικό τους δηλητήριο, άρχισαν να διαδίδουν στην γειτονιά ότι υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών, ερχομός τζιχαντιστών, μετατροπής του σχολείου σε τζαμί και αλλα φαιδρά. Έκαναν ό,τι και στο παρελθόν, που αποτελεί και τον μοναδικό τρόπο παρέμβασης στο γονεϊκό κίνημα και το έχουμε δει στο Ωραιόκαστρο, στο 66ο Γυμνάσιο Αθηνών και στο Πέραμα.

Έτσι, στελέχη της Χρυσής αυγής 3 με 4 φασίστες γονείς του σχολείου αλλά και κάποιοι «αγανακτισμένοι» γονείς προχώρησαν σε διαμαρτυρία έξω από το σχολείο την Κυριακή 31 Οκτωβρίου χωρίς καν να έχει οριστεί η έναρξη των μαθημάτων, ενώ την άλλη μέρα, Δευτέρα, μικρή ομάδα τέτοιων γονέων αποδοκίμασε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Όλα αυτά σήμαιναν συναγερμό στη γειτονιά και στην εκπαιδευτική κοινότητα, οπότε την Τρίτη 2 Νοέμβριου έγινε σύσκεψη με πρωτοβουλία του τοπικού συλλόγου «Αριστοτέλης», που συμμετείχε ο σύλλογος διδασκόντων του 144 ΔΣ,  ο σύλλογος γονέων, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, η Λαϊκή συνέλευση, αλλά και αρκετοί κάτοικοι που δραστηριοποιούνται κατά των πλειστηριασμών και της ανέγερσης MALL στο κοντινό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα.

Διαμορφώθηκε ένα κείμενο από τους δασκάλους κι ένα από το σύλλογο γονέων για την γενική συνέλευση των γονέων την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου  και αντιμετωπίστηκε η σπέκουλα των φασιστών. Ακολούθησε κοινή ανακοίνωση  όλων των συλλογικοτήτων  καθώς και παρουσία έξω από το σχολείο την μέρα της συνέλευσης των γονέων. Αυτή η τακτική της κινηματικής δράσης ξεσκέπασε τους ναζί της Χ.Α. και τους απομόνωσε πλήρως στη συνέλευση, όπου και τελικά αποφασίστηκε ότι είναι καλοδεχούμενα τα μεταναστόπουλα της πακιστανικής κοινότητας για τα κυριακάτικα μαθήματα.

Κανείς και καμία δεν τρομοκρατείται και συνεχίζεται η ενημέρωση της γειτονιάς και η  προετοιμασία της υποδοχής των παιδιών. Την υπεράσπιση του αυτονόητου δικαιώματος στην εκμάθηση της μητρικής γλώσσας για αυτά τα παιδιά δεν θα την κάνει ούτε το υπουργείο Παιδείας ούτε το υπουργείο μετανάστευσης που στερούν την μόρφωση σε χιλιάδες προσφυγόπουλα που βρίσκονται έγκλειστα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, υλοποιώντας την επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας.

Η μαζική συμμετοχή στην υποδοχή και η αντιφασιστική δράση της μαχόμενης εκπαίδευσης είναι που μπορούν να υπερασπιστούν αυτά τα μαθήματα και να αποδείξουν ότι τα σχολεία δεν κινδυνεύουν από παιδιά που μαθαίνουν την μητρική τους γλώσσα αλλά από την έλλειψη προσωπικού, από τις ελλείψεις εκπαιδευτικών και την υποχρηματοδότηση. Η διεκδίκηση του δικαιώματος κάθε παιδιού προσφύγων και μεταναστών να παρακολουθεί το σχολείο, η συγκρότηση και η στελέχωση των απαραίτητων δομών είναι υπόθεση του κινήματος για το σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών και δεν θα τη διαπραγματευτούμε.

Όλοι κι όλες, λοιπόν,  στην  υποδοχή των παιδιών της Πακιστανικής κοινότητας την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 10πμ στο 144ο Δημοτικό σχολείο δίπλα στον σταθμό Σεπόλια του Μετρό. Το ρατσιστικό δηλητήριο δε θα μολύνει την εκπαίδευση. Τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών είναι καλοδεχούμενα στα σχολεία μας. Έξω οι φασίστες της Χρυσής Αυγής από τα σχολεία και τις γειτονιές μας.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕ «ΑΘΗΝΑ»: Καλωσορίζουμε την Κυριακή 12/11 τα παιδιά της πακιστανικής κοινότητας στο 144ο ΔΣ και καλούμε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους να συμμετέχουν

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το οργανωμένο σχέδιο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής για την διάχυση φασιστικού-ρατσιστικού δηλητηρίου με αφορμή την παραχώρηση από το Δήμο Αθηναίων σχολικού κτηρίου τις Κυριακές για μαθήματα εκμάθησης της πακιστανικής γλώσσας σε παιδιά της πακιστανικής κοινότητας.

Aνταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «ο Αριστοτέλης», αλλά και των συναδέλφων του 144 ΔΣ, κείμενο των οποίων επισυνάπτουμε, συμμετέχουμε ως σύλλογος και καλούμε τους συναδέλφους, τους  εργαζόμενους και τη νεολαία, την Κυριακή 12/11, στις 10.00 π.μ. στο 144ο ΔΣ Αθηνών (Χατζηαποστόλου και Μετοχίτη, μετρό Σεπολίων), για να καλωσορίσουμε τους μικρούς μαθητές και να υψώσουμε με αποφασιστικότητα τοίχο προστασίας στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις της ΧΑ.

Η δολοφονική οργάνωση της Χρυσής Αυγής θέλει να παρεμποδίσει τη λειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας με τον ίδιο τρόπο και για τους ίδιους λόγους που επιτέθηκε στα προσφυγόπουλα στο Ικόνιο και στο Πέραμα, στο 66ο Γυμνάσιο, που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, που χτύπησε τους συνδικαλιστές στο Πέραμα και πρόσφατα εργαζόμενους της ΠΕΝΕΝ στον Πειραιά, που χτύπησε την δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη – συνηγόρου πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χ.Α, που επιτέθηκε στο φοιτητή στο Μενίδι και στους μετανάστες εργάτες γης στον Ασπρόπυργο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν το ρατσιστικό, ξενοφοβικό και φασιστικό παραλήρημα αλλά να καταδικάσουν τις δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής και να δυναμώσουν την πάλη για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης–ΕΕ- ΔΝΤ-κεφαλαίου- ελληνικού κράτους. Την φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής και των εθνικιστικών   στοιχείων, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον ναζισμό την γεννάει, την εκτρέφει και την νομιμοποιεί το καθεστώς των μνημονίων, οι κρατικοί μηχανισμοί και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν τις επιθέσεις τους σε εργατικούς-κοινωνικούς χώρους, σε πρόσφυγες, μετανάστες, σωματεία, εργαζόμενους.

Απέναντί μας δεν βρίσκεται  ο μετανάστης, ο πρόσφυγας, ο άνθρωπος της δουλειάς και του μόχθου. Απέναντί μας είναι όλες οι κυβερνήσεις που ψηφίζουν μνημόνια, οι άνθρωποι που αγωνίζονται για τη μόρφωση των παιδιών τους, όποια  εθνότητας κι αν είναι, ότι χρώματος και θρησκείας, είναι οι δικοί μας άνθρωποι.  Ως σύλλογος χαιρετίζουμε κάθε αγώνα που αγκαλιάζει όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από την εθνικότητα και το θρήσκευμά τους και  αγωνιζόμαστε για το τσάκισμα κάθε φασιστικής και ρατσιστικής δράσης στο δημόσιο σχολείο και στην κοινωνία.


Το ψήφισμα των εκπαιδευτικών του 144 Δημοτικού Σχολείου Αθηνών: Εμείς οι εκπαιδευτικοί διδάσκουμε τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη, όχι τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό