15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Αναλγησία του υπουργείου Παιδείας – Απέλυσε αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς με αυτοάνοσο νόσημα

Ανακοίνωση της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ

Πρόσφατα

Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε αιφνιδιαστική απόλυση δύο αναπληρωτριών εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ειδική κατηγορία (αυτοάνοσο νόσημα – μη ιάσιμο) και ενώ ήδη υπηρετούσαν σε σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας (ΓΕΛ Οινοφύτων) και στη Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (Κύθηρα) αντίστοιχα.

Αιτία απόλυσης των εκπαιδευτικών είναι ότι δεν είχαν προσκομίσει ανανεωμένο πιστοποιητικό από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) κατά την πρόσληψή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συναδέλφισσες είχαν ήδη καταθέσει σχετικό πιστοποιητικό την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά αυτό στην πορεία έληξε και να επισημάνουμε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην αργοπορία του ΚΕΠΑ να ορίσει ραντεβού, ενώ οι συναδέλφισσες γνωρίζοντας τι συμβαίνει, είχαν κάνει αίτηση από τον Απρίλιο του 2017.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την αναλγησία του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο εξαντλώντας την αυστηρότητά του, έφτασε στο σημείο να απολύσει τις εκπαιδευτικούς.

Καλεί τον Υπουργό Παιδείας έστω και την ύστατη στιγμή να ανακαλέσει την απόφαση αυτή και να ξαναπροσλάβει τις συναδέλφισσες αμέσως. Είναι στοιχειώδης υποχρέωσή του.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις