Γιαννουλάκη: Δικαίωση για Σύλλογο και εργαζομένους η απομάκρυνση του «big brother» από ευαίσθητους χώρους στο Γηροκομείο Χανίων

Την παύση των εργασιών εγκατάστασης καμερών -και σε περίπτωση που έχουν ήδη εγκατασταθεί την απομάκρυνσή τους- από τις αίθουσες αναμονής, τα κυλικεία, τους χώρους εστίασης, τους διαδρόμους, τους θαλάμους των φιλοξενούμενων, τους θαλάμους εξέτασης ή ιατρικών επεμβάσεων, τις τουαλέτες – λουτρά και τους χώρους εργασίας του νοσηλευτικού προσωπικού του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων.

Το Δικαστήριο αποφάσισε, επίσης, ότι επιτρέπεται η τοποθέτηση καμερών στα σημεία εισόδου – εξόδου του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, στους χώρους των ταμείων, στον χώρο του χρηματοκιβωτίου, στους χώρους του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, των δικτύων υποδομής και των λοιπών κρίσιμων υποδομών, καθώς και στους χώρους των αποθηκών ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Στο Δικαστήριο είχαν προσφύγει 14 εργαζόμενοι καθώς και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Νομού Χανίων. Την απόφαση έδωσε στη δημοσιότητα η πρόεδροςτου Συλλόγου Εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Νομού Χανίων Αθηνά Γιαννουλάκη. Όπως σημειώνει σε δηλώσεις της, η δικαστική απόφαση «δικαιώνει τους συναδέλφους μας εργαζόμενους στο Γηροκομείο, αλλαά και το Δ.Σ. του Συλλόγου μας που διεκδίκησαν με υπομονή και επιμονή για πολλούς μήνες, να μην τοποθετηθούν κάμερες παρακολούθησης στους εσωτερικούς χώρους όπου κινούνται οι φιλοξενούμενοι γέροντες και οι εργαζόμενοι. Με την ίδια επιμονή υποστηρίξαμε από την αρχή ότι κάμερες πρέπει να μπουν στους εξωτερικούς χώρους αλλά και στους χώρους των καυσίμων και των προμηθειών».