Καταγγελία ΕΑΚ Σωματείου Δ. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας για την ανάθεση του Πρασίνου σε ιδιώτη

Η Εργατοϋπαλληλική Αγωνιστική Κίνηση υποστηρίζεται από τις δυνάμεις του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

Τη «δόξα» της κυβέρνησης ζήλεψαν στη Δημοτική Αρχή Δήμου Ν. Φιλαδελφείας – Ν. Χαλκηδόνας, φέρνοντας και ψηφίζοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου το θέμα «Εργασίες φυτοτεχνικής – αρδευτικής αναβάθμισης και συντήρησης κοινόχρηστων χώρων. Καθορισμός τρόπου ανάθεσης».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΛΕΜΕ: ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ!!!

Μπορεί να νομίζατε πως θα μας πιάσετε στον ύπνο, κύριοι της Δημοτικής Αρχής, που προεκλογικά άλλα λέγατε και τελικά άλλα κάνετε.

Σας λέμε ότι Ο ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΜΝΗΜΗ ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΝΟ!!!

Τις δικαιολογίες που χρησιμοποιείτε, για να ιδιωτικοποιήσετε σήμερα μέρος της Υπηρεσίας Πρασίνου και αύριο κάτι άλλο, τις έχουμε ξανακούσει και από άλλους Δήμους και από τις μνημονιακές κυβερνήσεις….

Οι δημότες μπορούν να χαίρονται μια ομορφότερη πόλη και ποιοτηκότερη ζωή, κάτω από άλλες συνθήκες, μη μνημονιακές, δίχως επιτήρηση και περιορισμούς από το ΔΝΤ, ΕΕ και τους Τροϊκανούς.

Οι ίδιοι ισχυρίζεστε την έλλειψη προσωπικού στην εισήγησή σας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά αντί να αγωνιστείτε μαζί με τους εργαζόμενους και τους δημότες, για μια άλλη πολιτική στην τοπική αυτοδιοίκηση, αναθέτετε και εκχωρείτε σε ιδιώτη.

Συναδέλφισσες / Συνάδελφοι,

Η ζωή μας καθημερινά υποβαθμίζεται και απαξιώνεται σε όλα τα επίπεδα. Απαιτείται αγώνας ενάντια στην υποταγή, στην πολιτική των μνημονίων, που αποψιλώνει τους Δήμους από προσωπικό και στη συνέχεια εκχωρούνται εργασίες, υπηρεσίες σε ιδιώτες.

Χρέος μας είναι να προστατεύσουμε το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των Υπηρεσιών του Δήμου προς όφελος της κοινωνίας, γιατί η επιλογή της ιδιωτικοποίησης δεν είναι ούτε φθηνότερη ούτε ποιοτικότερη, όπως έχει αποδειχθεί περίτρανα.

Όσο για τη ΔΑΣ-ΟΤΑ που έσπευσε να βγάλει λαυράκι, τους ρωτάμε:

  • Το δικός σας μέλος στο Σωματείο, που γνώριζε για το θέμα, γιατί δεν μας ενημέρωσε και γιατί δεν το έβαλε ως θέμα στο ΔΣ του Σωματείου;

  • Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, που γνώριζε το θέμα και την εισήγηση, δεν σας ενημέρωσε;

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΤΑ ΠΡΩΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΔΑΣ!!!