ΜΕΤΑ: Αλληλεγγύη στο συνάδελφο Σ. Σκαρτσίλα – ΟΧΙ στον εκφασισμό στα σχολεία και στους χώρους δουλειάς

Με αφορμή αρθογραφία του για το ζήτημα των παρελάσεων, ο συνάδελφος δάσκαλος Σωτήρης Σκαρτσίλας, βρίσκεται στο στόχαστρο αναπαραγόμενων επιθέσεων από ακροδεξιά ιστολόγια με χυδαίες εκφράσεις, εμφυλιοπολεμική ρητορική και απειλές, που έχουν προφανή στόχο την τρομοκράτηση και τη στοχοποίησή του.

Μια στοχοποίηση, που γίνεται καταφανής με τη δημοσιοποίηση από τα ίδια φασιστικά blogs των στοιχείων του συναδέλφου, του τηλεφώνου του, της παράταξής του (Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία, σχήμα που στηρίζει η Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών και το ΜΕΤΑ), αλλά και του Συλλόγου «Αθηνά», για τον οποίο παρατίθεται link με τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Είναι φανερό πως η επίθεση και η στοχοποίηση αυτή εκδηλώνονται στο έδαφος της προκλητικής διατήρησης κι ενίσχυσης από την Κυβέρνηση ολόκληρου του νεοσυντηρητικού ιδεολογικού πλέγματος στην εκπαίδευση αλλά και του κλίματος ανοχής και παρατεταμένης ατιμωρησίας, απέναντι στις εγκληματικές επιθέσεις των φασιστικών συμμοριών.

Oι επιθέσεις των τελευταίων ημερών, όπως ο ξυλοδαρμός της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη – συνηγόρου πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χ.Α, η επίθεση στο σπίτι του συναδέλφου εκπαιδευτικού Γιάννη Ρόμπα στον Πειραιά και η επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αφγανού μαθητή-πρόσφυγα Αμίρ, που κληρώθηκε αλλά δεν κράτησε τη σημαία στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, είναι προϊόν του κλίματος αυτού και της στοχοποίησης αγωνιστών, συνδικάτων και συνδικαλιστικών χώρων, εκπαιδευτικών, μεταναστών και προσφύγων.

Aυτές οι επιθέσεις δεν μας τρομοκρατούν και δεν μας φοβίζουν!

Καταγγέλλουμε τη στοχοποίηση κι εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο Σωτήρη Σκαρτσίλα για την επίθεση που δέχεται από τους ίδιους φασιστικούς κύκλους, που πριν από λίγο καιρό διακινούσαν άρθρα με τίτλο «αλήτες, ρουφιάνοι, εκπαιδευτικοί».

  • Συνεχίζουμε την κοινωνική μας δράση για το σχολείο και την κοινωνία «των όλων και των ίσων»,
  • Συνεχίζουμε να ορθώνουμε μέτωπο απέναντι στις εθνικιστικές, φασιστικές και ναζιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, τις μισαλλόδοξες και ρατσιστικές φωνές που δηλητηριάζουν την εκπαίδευση και την κοινωνία ολόκληρη,

για να σπάσουμε κάθε υποστύλωμα του κοινωνικού εκφασισμού στα σχολεία και στους χώρους δουλειάς, για να δυναμώσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συλλογική δράση απέναντι στο φασιστικό φαινόμενο και ό,τι το εκτρέφει!

Το ΜΕΤΑ καλεί τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες να καταδικάσουν τέτοιου είδους φαινόμενα και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο συνάδελφο Σωτήρης Σκαρτσίλα.

ΕΞΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ,
ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ EINAI ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!