Από τη συγκέντρωση και πορεία κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών | 4 Νοέμβρη 2017

Φωτογραφία | ΜΕΤΑ

Παρά τη βροχή και το κρύο, εργατικές συλλογικότητες, πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς πραγματοποίησαν το μεσημέρι συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία με κατεύθυνση τη Βουλή κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, κατά της υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από την κυβέρνηση και τα «αρπαχτικά» του κεφαλαίου. Στη συγκέντρωση, συμμετείχε και το ΜΕΤΑ με δικό του μπλοκεδώ το σχετικό κάλεσμά του. Οι διαμαρτυρόμενοι κατευθύνθηκαν στη Βουλή, με πορεία που διέσχισε την οδό Αθηνάς και την Ερμού (Μοναστηράκι). Μοίρασαν φυλλάδια μέσα από τα οποία ζητούν την «πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας» και «ζητούν την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς».

Φωτογραφία | InTime News/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Όπως ανέφερε το ΜΕΤΑ, στο σχετικό του κάλεσμα, στόχος των δανειστών, της κυβέρνησης και των φιλομνημονιακών κομμάτων είναι με ένα «κλικ», να εκπλειστηριάζονται σε εξευτελιστικές τιμές, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό, οι λαϊκές κατοικίες και περιουσίες. Οι πλειστηριασμοί με την ηλεκτρονική πλατφόρμα ακυρώνουν τη δημόσια διαδικασία και επιτρέπουν με αδιαφάνεια και ένα κλικ 24 ώρες την εβδομάδα, από μία ώρα που είναι τώρα και με δημόσια διαδικασία, την αρπαγή των κόπων μιας ζωής των φτωχότερων και πιο αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας μας, που έχει πληγεί από τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν επιβάλλει.

Φωτογραφία | META

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών της λαϊκής περιουσίας με τη δυναμική του παρουσία έχει αποτρέψει την αρπαγή εκατοντάδων πρώτων κατοικιών από τους τραπεζίτες, τα funds και τα κοράκια. Ο αγώνας αυτός συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Το κίνημα αυτό μαζικοποιείται και δυναμώνει καθημερινά και θα αποτρέψει και την ηλεκτρονική διαδικασία αρπαγής της λαϊκής περιουσίας.

Φωτογραφία | Intime News/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σ’ αυτόν τον αγώνα πρέπει να παίξουν πιο ενεργό ρόλο τα συνδικάτα, να προστατέψουν την περιουσία των μελών τους και να συμπαραταχθούν με τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους σε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους που κινδυνεύει η περιουσία τους από εκπλειστηριασμό.

Φωτογραφία | Intime News / ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ