19.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Handelsblatt»: Χρυσωρυχείο για τη Γερμανία τα αεροδρόμια που ξεπούλησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη FRAPORT

Πρόσφατα

Με τίτλο «Η Ελλάδα γίνεται πηγή εσόδων(για τη Γερμανία)» παρουσιάζει η οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» τα υπερκέρδη που φέρνουν στη γερμανική Fraport, τα αεροδρόμια που ξεπούλησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι τα κέρδη ξεπέρασαν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις αναλυτών καθώς η «Fraport Greece» προσέφερε στον όμιλο 180 εκατομμύρια ευρώ. Μόνο από τον Απρίλιο τα περιφερειακά αεροδρόμια προσέφεραν 106 εκατομμύρια ευρώ.

Η πώληση των αεροδρομίων θεωρείται σαν μια από τις πιο σκανδαλώδεις εκχωρήσεις δημόσιας περιουσίας σε παγκόσμιο επίπεδο όχι μόνο λόγω του εξευτελιστικά χαμηλού αντιτίμου αλλά και των αποικιακών όρων τους οποίους αποδέχθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζουμε ότι τις λεπτομέρειες της πώλησης καθόρισε για την ελληνική πλευρά θυγατρική της εταιρείας «Lufthansa», η οποία συμμετέχει στο μετοχικό σχήμα της «Fraport». Ο αγοραστής δηλαδή καθόριζε τις λεπτομέρειες της πώλησης.

Μιλώντας στην «Εφ.Συν.», ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασίλης Αλεβιζόπουλος είχε κάνει λόγο για «ξεκάθαρο εκβιασμό της Γερμανίας και του Σόιμπλε εις βάρος της χώρας μας» συμπληρώνοντας ότι «στόχος τους είναι τα έσοδα από τον ελληνικό τουρισμό και μάλιστα χωρίς να επενδύσουν το παραμικρό».

Αίσθηση είχε προκαλέσει και το γεγονός ότι καθώς η «Fraport» δεν διέθετε τα απαραίτητα κεφάλαια σκέφτηκε να δανειστεί από… τους Έλληνες φορολογούμενους μέσω διαφόρων ταμείων στα οποία συμμετέχει και η χώρα μας. Ανάμεσα στις τέσσερις πηγές χρηματοδότησης που είχε παρουσιάσει η εταιρεία συμπεριλαμβάνονταν η Alpha Bank (που ανακεφαλαιοποιήθηκε από τους φορολογούμενους), η Black Sea Trade and Development Bank (στην οποία η Ελλάδα συμμετέχει με 16.5%) και η Διεθνής Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (IBRD) μαζί με τον Διεθνή Οργανισμό Χρηματοδότησης (στους οποίους επίσης συμμετέχει η χώρα μας).

Μια τεράστια επιτυχία χωρίς προηγούμενο – τουλάχιστον από την εποχή που η κατεχόμενη Ελλάδα δάνειζε τη Γερμανία στα χρόνια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις