19.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ναύπλιο: Αλληλεγγύη στους 6 διωκόμενους -από το ΤΑΙΠΕΔ- αγωνιστές

Συμπαράσταση και από το ΜΕΤΑ - Η ποινικοποίηση των αγώνων ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Πρόσφατα

Το καλοκαίρι του 2014, η κυβέρνηση Σαμαρά εντάσσει μαζικά στο ΤΑΙΠΕΔ την δημόσια περιουσία. Στον κατάλογο του ξεπουλήματος την τιμητική της έχει και η περιοχή της Αργολίδας με ακίνητα ανυπολόγιστης αξίας (ιστορικής-αρχαιολογικής, οικολογικής, ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος). Πωλητήριο μπαίνει και σε όλη την παραλία της Καραθώνας και στο Κονδύλι, σε έκταση εντός του ιστορικού – αρχαιολογικού χώρου της Ακροναυπλίας και σε έκταση εντός του υγροβιοτόπου στην παραλιακή Ναυπλίου – Νέας Κίου.

Η επιθετική αυτή κίνηση της μνημονιακής κυβέρνησης της ΝΔ κινητοποίησε μια σειρά από κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς της Αργολίδας όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας για την προστασία της δημόσιας περιουσίας. Με το πέρας των κινητοποιήσεων όμως ήρθε η δίωξη έξι αγωνιστών πολιτών του Ναυπλίου.

Οι κατηγορούμενοι προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα των συλλογικοτήτων που συμμετείχαν στο κίνημα και δικάζονται στις 10 Νοέμβρη στο Ναύπλιο για την συμμετοχή τους στο μαζικό κίνημα ,με στημένες κατηγορίες «καθ’ υπόδειξη» από τις αστυνομικές αρχές που προκαλούν τη θυμηδία. Το γεγονός αυτό παραπέμπει στις εποχές του φακελώματος από την Ασφάλεια των «ανήσυχων πολιτών».

Η συνέχιση της δίωξης των 6 και η επικείμενη δίκη τους στις 10 Νοέμβρη εκθέτει και την σημερινή κυβέρνηση. Δεν ξεχνάμε τις ψεύτικες υποσχέσεις και δηλώσεις του σημερινού πρωθυπουργού από την ίδια την πόλη του Ναυπλίου προεκλογικά περί κατάργησης του ΤΑΙΠΕΔ ούτε και την συμμετοχή στις ίδιες τις κινητοποιήσεις, για τις οποίες διώκονται οι έξι, του σημερινού κυβερνητικού βουλευτή Αργολίδας!

Ο αγώνας μας ενάντια στα μνημόνια και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας από ΤΑΙΠΕΔ και το Υπερταμείο θα συνεχιστεί και θα νικήσει.

Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής

Το ΜΕΤΑ δηλώνει τη συμπαράστασή του στους 6 αγωνιστές του Ναυπλίου, απαιτεί να σταματήσει άμεσα η δίωξή τους, όπως και κάθε νομοθετικό πλαίσιο που ποινικοποιεί τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Μαζί με κάθε πολίτη, εργαζόμενο, συνταξιούχο, άνεργο, μαζί με την κοινωνία, αγωνίζεται για να καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ και το λεγόμενο Υπερταμείο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και των «ασημικών» της χώρας, αγωνίζεται για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και όλων όσοι τα ψηφίζουν και στα στηρίζουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, σε συντονισμό με τα Σωματεία, τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς συνεχίζει και εντείνει τον αγώνα του για την ανατροπή της νεοφιλελευθερης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ του ΔΝΤ και του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, διεκδικεί τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών και των μέσων παραγωγής, την έξοδο από την ευρωζώνη και την αποδέσμευση της χώρας από όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς (ΕΕ και ΝΑΤΟ κ.λπ.). Στόχος η εργατική αντεπίθεση και η αποκατάσταση όλων των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων που λεηλατήθηκαν την εποχή των μνημονίων.

Το ΜΕΤΑ, τέλος, καλεί όλους και όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους πολίτης του Ναυπλίου και της Αργολίδας να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργανώνεται για τους 6 αγωνιστές, την Παρασκευή 10 Νοέμβρη και ώρα 9πμ., στα Δικαστήρια Ναυπλίου.

Οι διώξεις δεν μας φοβίζουν και δεν μας σταματούν!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις