ΠΟΕ-ΟΤΑ: Συμπαρίσταται στη δίωξη του δημάρχου Χαλανδρίου και της διευθύντριας προσωπικού για τον «επανέλεγχο» συμβάσεων

Δελτίο Τύπου της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στο δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο, και τη διευθύντρια Προσωπικού, Στέλλα Μπακόλα, που δικάζονται την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2017, γιατί αρνήθηκαν να χορηγήσουν στοιχεία το 2017, για τον «επανέλεγχο» μετατροπής των συμβάσεων, σύμφωνα με το Ν.4520/2014 του Κυριάκου Μητσοτάκη

εκτελεστική  επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ εκφράζει τη στήριξη, αλληλεγγύη και συμπαράσταση της στο Δήμαρχο Χαλανδρίου Ρούσσο Σίμο και στη συνάδελφο Μπακόλα Στέλλα, Διευθύντρια Προσωπικού στο Δήμο Χαλανδρίου, που δικάζονται την ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 στο Γ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, επειδή τον Σεπτέμβριο του 2014 αρνήθηκαν να παραδώσουν στοιχεία για τον «επανέλεγχο» των Συμβάσεων Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου που μετατράπηκαν σε Αορίστου Χρόνου κατόπιν απαίτησης της προηγούμενης κυβέρνησης και των δανειστών.

Στηρίζει επίσης την Στάση Εργασίας που αποφάσισε να πραγματοποιήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου την ίδια ημέρα, από τις 08:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι και ταυτόχρονα καλεί τους εργαζόμενους του Δήμου Χαλανδρίου σε μαζική συμμετοχή στην Στάση  Εργασίας και στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια.

Ο Δήμαρχος και η συνάδελφος Διευθύντρια Προσωπικού του Δήμου Χαλανδρίου έπραξαν τα αυτονόητα, υλοποιώντας Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων. Αρνήθηκαν να στείλουν στοιχεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια δεκάδες εργαζόμενους του Δήμου στην απόλυση, με μοναδικό σκοπό την ικανοποίηση του αιτήματος των δανειστών για απόλυση χιλιάδων εργαζομένων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την διάλυσή της και την παραχώρηση των υπηρεσιών της στα μεγάλα επιχειρηματικά-ιδιωτικά συμφέροντα.

Τρία (3) χρόνια μετά την προσπάθεια των δανειστών, σε αγαστή συνεργασία με την τότε κυβέρνηση της χώρας Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, για απόλυση χιλιάδων εργαζομένων από τους Δήμους και το ξεπούλημα των υπηρεσιών τους σε ιδιώτες, οι διώξεις εναντίον των αιρετών και εργαζομένων που αντιστάθηκαν  σθεναρά  απέναντι  σε  αυτές τις πολιτικές και τακτικές και υπερασπίστηκαν τους εργαζόμενους και το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων, συνεχίζονται.

Είμαστε βέβαιοι ότι και σήμερα ο Δήμαρχος Χαλανδρίου θα σταθεί συμπαραστάτης του αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι κατά της αξιολόγησης που η σημερινή κυβέρνηση προωθεί και δεν θα  λειτουργήσει ως απεργοσπαστικός μηχανισμός, σε διαφορετική περίπτωση θα ακυρώσει την προηγούμενη στάση του.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί την κυβέρνηση  ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. να δώσει ΑΜΕΣΑ λύση και να σταματήσουν οριστικά οι διώξεις κατά των αιρετών και των εργαζομένων των Δήμων. Δηλώνει δε ότι θα συνεχίσει ακούραστα να αγωνίζεται ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που απαιτούν απολύσεις εργαζομένων, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Σχετική ανάρτηση:

ΑΔΕΔΥ: Αλληλεγγύη στο διωκόμενο δήμαρχο Χαλανδρίου και στη συνάδελφο διευθύντρια Προσωπικού