Δ. Αγίας Παρασκευής: Προχώρησε στην πρώτη απόλυση ΑΣΕΠίτη μέσω προσωρινών πινάκων

ΣΕΔΑΠ: Στάση εργασίας και Έκτακτη ΓΣ για τις απολύσεις (1η/11) και ώρα 13.00 – ΘΕΜΑ: Όχι στις απολύσεις

Η πρώτη απόλυση μετά το νομοθέτημα για τους προσωρινούς πίνακες ΑΣΕΠ 4483/31/7/17 είναι γεγονός, και πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, στις 27 Οκτωβρίου 2017, στο νομικό πρόσωπο ΠΑΙΣΔΑΠ. Ο ΣΕΔΑΠ καταγγέλλει την απόλυση που κοινοποιήθηκε στην Ντίνα Τσιρώνη, εργαζόμενη στον Παιδικό Σταθμό (οδός Πάρου), μια από τις επτά εργαζόμενες στους Προσωρινούς Πίνακες ΑΣΕΠ.

«Δώσαμε μάχη σε όλη την Ελλάδα ώστε κανένας από τους εργαζόμενους με Προσωρινούς Πίνακες να μην χάσει την δουλειά του και την κερδίσαμε, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να καταθέσει τροπολογία για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων αυτών», σημειώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων Αγίας Παρασκευής και σημειώνει πως ωστόσο «βλέπουμε ότι οι απολύσεις στους δήμους συνεχίζονται. Η διαδικασία του ΑΣΕΠ είναι χρονοβόρα και δεν φαίνεται να ολοκληρώνεται άμεσα».

Ο Σύλλογος, μαχητικός και διεκδικητικός όπως πάντα, υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι στο δήμο «δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς τις απολύσεις να διαδέχεται η μία την άλλη. Δεν δεχόμαστε την απόλυση κανενός εργαζομένου, όλοι είναι απαραίτητοι μιας και οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες και ”στενάζουν” από την έλλειψη προσωπικού».

Για αυτό το λόγο, προκήρυξε στάση εργασίας την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, από την 1.00μμ. έως τη λήξη της βάρδιας, και Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής.

O ΣΕΔΑΠ ζητεί να μη φύγει κανένας έως ότου τελειώσει η διαδικασία της τακτοποίησης των προσωρινών πινάκων ΑΣΕΠ. Επίσης καλεί το αρμόδιο υπουργείο να βρει λύση, να παρέμβει άμεσα, προκειμένου να παραμείνουν όλοι στη δουλειά τους, αλλά να επιταχύνει τις ενέργειές του, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ. Επίσης, να βρει λύση και για τις 8 εργαζόμενες στην καθαριότητα του ΠΑΟΔΑΠ, «τις μοναδικές (!) καθαρίστριες του νομικού προσώπου που βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας, που είναι ακόμη είναι απλήρωτες και των οποίων η μόνη διέξοδος και προοπτική είναι τα δικαστήρια».