«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» (βίντεο)

«Ο ελληνικός λαός, με σύνθημα κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη λέει όχι στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας και κατοικίας υπερασπίζεται το σπίτι του, τη δουλειά του και την αξιοπρέπειά του» | «Η τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει να βγάλουν στο σφυρί ακόμα και την πρώτη κατοικία, μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, και της πώλησης σε ειδικά funds των κόκκινων δανείων».

xountis-apnet

Επίθεση στην κυβέρνηση και την Τρόικα για τους πλειστηριασμούς, ακόμα και της πρώτης κατοικίας, εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, μιλώντας στη συζήτηση για την αγορά τιτλοποιήσεων και την κεφαλαιακή επάρκεια των ευρωπαϊκών τραπεζών, αφού σημείωσε ότι: «Οι ελληνικές τράπεζες μετά από 3 ανακεφαλαιοποιήσεις, που στοίχισαν στον ελληνικό λαό πάνω από 50 δις ευρώ, βρίσκονται και πάλι σε δυσμενή θέση, με κόκκινα δάνεια στους ισολογισμούς τους που αγγίζουν τα 102 δις ευρώ». Τόνισε επίσης πως: «Η τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει να βγάλουν στο σφυρί ακόμα και την πρώτη κατοικία, μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, και της πώλησης σε ειδικά funds των κόκκινων δανείων».

Καταλήγοντας στην παρέμβασή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι: «Ο ελληνικός λαός, με σύνθημα κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη λέει όχι στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας και κατοικίας υπερασπίζεται το σπίτι του και την αξιοπρέπειά του».

Ακολουθεί το βίντεο με την παρέμβαση Χουντή: