100 εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Ασύλου προ των πυλών της ανεργίας

Από δεξιά: Ο υπουργός και υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας και Γιάννης Μπαλάφας

Περίπου 100 εργαζόμενοι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου βρίσκονται μπροστά στην απειλή της απόλυσης λόγω της λήξης των συμβάσεών τους στα τέλη του 2017. Όπως, δε, έχει ενημερώσει το Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου (ΣΕΣΥΑ) το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και η διοίκηση της Υπηρεσίας Ασύλου, ακόμα εκκρεμεί η εύρεση χρηματοδότησης για την επικείμενη ανακοίνωση της Υ.Α. για πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, το οποίο ουσιαστικά θα αναπληρώσει τα κενά που θα δημιουργηθούν με την απόλυση των περίπου 100 εργαζομένων.

Το μείζον θέμα, όπως σημειώνει ο ΣΕΣΥΑ, «είναι ότι οι εν λόγω συνάδελφοι/ισες κινδυνεύουν να χάσουν αυτομάτως τη δυνατότητα να επαναπροσληφθούν λόγω του τρίμηνου κωλύματος, και να αντικατασταθούν με νέο προσωπικό, όταν μάλιστα οι ανάγκες της Υ.Α. για προσωπικό παραμένουν ιδιαίτερα αυξημένες και οι εν λόγω θέσεις δεν πρόκειται να εκλείψουν! Την ίδια περίοδο ο κ. Υπουργός εκδίδει αποφάσεις για υπερωριακή εργασία για όλο το προσωπικό της Υ.Α. ώστε να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες και επείγουσες ανάγκες, λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων μεταναστευτικών ροών, καθώς και τα αυξημένα αιτήματα διεθνούς προστασίας».

Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε Δελτία Τύπου δηλώνοντας ότι η μεταναστευτική πίεση για την Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει υψηλή λόγω συσσώρευσης υποθέσεων από τις αφίξεις του 2016 και του 2017 – μία κατάσταση που δεν έχει διαφαινόμενο τέλος. Επίσης, βάσει των δημοσιευμένων στοιχείων και εκθέσεων πολλών οργανώσεων, κατά τους τελευταίους μήνες έχει σημειωθεί νέα αύξηση των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών, με αποτέλεσμα τη συγκέντρωση περίπου 8.000 ανθρώπων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στους οποίους προστίθενται κι άλλοι χιλιάδες στην ενδοχώρα, πολλοί εκ των οποίων ακόμα αναμένουν τη διεκπεραίωση των αιτημάτων τους για διεθνή προστασία.

Η διαχείριση των χιλιάδων εκκρεμών αιτήσεων και του όγκου δουλειάς που συνεπάγονται, υπογραμμίζει ο ΣΕΣΥΑ, «πέφτει στις “πλάτες” της Υπηρεσίας Ασύλου, η οποία έχει μόνιμη ανάγκη από καταρτισμένο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, που να είναι εξοικειωμένο με τα σχετικά αντικείμενα εργασίας».

Κατόπιν των ανωτέρω, η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου, κατά την έκτακτη συνεδρίασή της την 20/10/2017, αποφάσισε να προχωρήσει στάσης εργασίας την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017, με συμμετοχή όλων των εργαζομένων συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου από όλες τις δομές της Υπηρεσίας Ασύλου. Οι εργαζόμενοι ζητούν από το υπουργείο «να ανταποκριθεί προσηκόντως στις πραγματικές συνθήκες και ανάγκες, δίνοντας το δικαίωμα στους περίπου 100 συναδέλφους και συναδέλφισσες να συνεχίσουν να εργάζονται στην Υ.Α. πέραν της λήξης των συμβάσεών τους και τη δυνατότητα να διεκδικήσουν θέσεις στη επικείμενη προκήρυξη της Υ.Α., αίροντας το τρίμηνο κώλυμα».

«Εναντιωνόμαστε», τονίζει ο Σύλλογος, «στη λογική “ανακύκλωσης” του προσωπικού και διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους/όλες. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ομαλοποίηση των πληρωμών μας και την καταβολή πλήρων αποδοχών σε περίπτωση ασθενείας».