15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εργαζόμενοι ΨΝΑ: Συμβολικός αποκλεισμός της πύλης του νοσοκομείου για την απαξίωση

Πρόσφατα

Σε συμβολικό αποκλεισμό της κεντρικής πύλης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΨΝΑ) προχώρησαν το πρωί εργαζόμενοι και Σωματείο, διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση του ψυχιατρικού νοσοκομείου, ενώ αμέσως μετά έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στη διοικήτρια και το διοικητικό συμβούλιο.

Στους συγκεντρωμένους, μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Νίκος Παναγούλης, και μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν τα μέλη του ΜΕΤΑ, Ανδρέας Μακρής (μέλος εκτελεστικής επιτροπής ΠΟΕΔΗΝ) και οι Χρήστος Κόνιαρης και Αντώνης Σταυριανός (μέλη γενικού συμβουλίου ΑΔΕΔΥ). Επίσης, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Χαϊδαρίου και μέλη παρατάξεων από την αντιπολίτευση.

Όπως υπογραμμίστηκε, η κατάσταση στο νοσοκομείο έχει φτάσει στο απροχώρητο με τις ελλείψεις σε προσωπικό και υγειονομικό υλικό. Χαρακτηριστικό της απαράδεκτης κατάστασης είναι πως οι θάλαμοι νοσηλείας είναι υπερπλήρεις (φτάνουν σε πολλές περιπτώσεις το 170%), ενώ δεν υπάρχουν καν τραπεζοκόμες. Αποτέλεσμα, ένας νοσηλευτής να καλείται σε… αγώνα δρόμου, για τη νοσηλεία – φροντίδα των ασθενών, για την εποπτεία του χώρου αλλά και για να… ταΐσει τους ασθενείς! Επιπλέον, όπως καταγγέλθηκε, διοίκηση και ηγεσία του υπουργείου Υγείας θέλουν να αυξήσουν σημαντικά των αριθμό των εφημεριών, χωρίς να υπάρξει πρόσληψη προσωπικού,

Στην παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου, επισημάνθηκαν τα παραπάνω προβλήματα και ότι για χρόνια τώρα δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Η διοικήτρια έκανε αναφορές για τις «προσλήψεις» μέσω ΟΑΕΔ (σ.σ.: ελαστικές σχέσεις εργασίας) και αναγνώρισε πως τα τελευταία χρόνια από το νοσοκομεία έφυγαν πάνω από 400 άτομα λόγω συνταξιοδότησης (σ.σ.: ουδέποτε αντικαταστάθηκαν με μόνιμο προσωπικό). Όσον αφορά στην έλλειψη τραπεζοκόμων, δεν είπε κουβέντα για μόνιμες προσλήψεις, αλλά δεσμεύθηκε προκειμένου να βρει μια «φόρμουλα» για να τους προσλάβει (σ.σ.: κι εδώ, καμία κουβέντα για μόνιμη πρόσληψή τους).

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τη διοικήτρια να παρέμβει προς την πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας, να της επισημάνει τα προβλήματα και να απαιτήσει άμεσα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και χρηματοδότηση για την Υγεία.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις