19.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Αξιολόγηση»: Απεργοσπαστικές κινήσεις και από τη διοικήτρια του «Ευαγγελισμού» (βίντεο)

Πρόσφατα

Για την… καραμέλα στο στόμα κάθε νεοφιλελεύθερου -είτε βρίσκεται στην κυβερνητική πλευρά, είτε βρίσκεται στην αντιπολίτευση και στα κόμματα του μνημονιακού τόξου- την «αξιολόγηση» των δημόσιων υπαλλήλων, που πλασάρεται ως το φάρμακο για κάθε παθογένεια του Δημοσίου, καθώς -όπως ισχυρίζονται- εξασφαλίζει την «προώθηση» των πιο ικανών και αποδοτικών υπαλλήλων, την «άμιλλα» ή «ανταγωνιστικότητα» μεταξύ τους, και άρα την αποτελεσματικότερη λειτουργία και εξυπηρέτηση του Δημοσίου προς όφελος όλων, μιλά στην εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα», που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen 106,7 FM, το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ, Βιβή Πασχάλη.

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είμαστε αντίθετοι στην έννοια της αξιολόγησης», υπογραμμίζει και εξηγεί: «Αντιδρούμε στη συγκεκριμένη “αξιολόγηση” των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως έγινε και σε αυτή του Μητσοτάκη, διότι είναι ενταγμένη σε ένα συνολικότερο σχέδιο για την ανατροπή και των εργασιακών δικαιωμάτων στο Δημόσιο αλλά και σε μια αναδιάρθωση ολόκληρου του δημόσιου τομέα, που θα εξυπηρετεί τα οφέλη του κεφαλαίου και θα είναι ενάντια στις ανάγκες του λαού και στις ανάγκες των πολιτών μας. Αυτός είναι και ο λόγος που αντιδρούμε στο σύνολο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο: διότι υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του λαού μας, των συμπολιτών μας, κι όχι τα συμφέροντα της εκάστοτε κυβέρνησης».

Σχολιάζοντας τα όσα λέει η υπεύθυνη για την «αξιολόγηση», που έφερε και την απεργοσπαστική ρύθμιση, η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγα Γεροβασίλη, ότι δηλαδή στην απεργία – αποχή συμμετέχει μικρό ποσοστό δημόσιων υπαλλήλων, τονίζει: «η συμμετοχή των εργαζομένων καταγράφει πολύ μεγάλα ποσοστά και έχει απονομιμοποιήσει πλήρως κάθε διαδικασία “αξιολόγησης”, ενταφιάζοντας παράλληλα και το σχετικό νόμο Βερναρδάκη».

Όσον αφορά στην απεργοσπαστική ρύθμιση της κυβέρνησης, σημειώνει ότι «έπεσε στο κενό», παρά την τρομοκρατία και τις ανοιχτές απειλές που γίνονται από «καλοθελητές» και παρατρεχάμενους, ώστε να καμφθεί το φρόνημα των δημόσιων υπαλλήλων και να σπάσει η απεργία – αποχή.

Μάλιστα, φέρνει ως παράδειγμα τρομοκρατίας και απειλών το ΓΝ «Ευαγγελισμός», όπου εργάζεται και το 98% των εργαζομένων απεργεί – απέχει από τη διαδικασία της «αξιολόγησης». Όπως καταγγέλλει, η διοικήτρια του νοσοκομείου, στις 12 Οκτώβρη, τελευταία ημέρα που έληγε η ημερομηνία των «φύλλων αξιολόγησης» από τους Α’ αξιολογητές (σ.σ.: προϊσταμένους, διευθυντές κτλ), «έσπευσε να “υπενθυμίσει” σε εισαγωγικά, σε όλους αυτούς, ότι έχουν υποχρέωση να “αξιολογήσουν” τους υφισταμένους τους. Τους είπε, μάλιστα, ότι αυτή έχει “αξιολογήσει” αυτούς που έπρεπε, η προθεσμία λήγει, τρέξτε να προλάβετε να “αξιολογήσετε”».

Το Σωματείο αντέδρασε άμεσα, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια «στον πειθαναγκασμό της διοικήτριας, που τους καλούσε ανοιχτά σε απεργοσπασία». Απαίτησε, δε, «με εξώδικο να παύσουν άμεσα και η παραλαβή και η πρωτοκόλληση εκθέσεων “αξιολόγησης” από τους υπαλλήλους, διαδικασία που ήταν εκπρόθεσμη, καθώς η διαδικασία για τους εργαζομένους έχει λήξει από τις 2 Οκτωβρίου. Δηλαδή, κυβέρνηση και διοίκηση του νοσοκομείου παρανομούσαν ακόμη και στις δικές τους διαδικασίες».

Ακούστε αναλυτικά στο οπτικοποιημένο ηχητικό της εκπομπής «Στη δουλειά & στον αγώνα» τι είπε το μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ, Βιβή Πασχάλη, για την απεργία – αποχή από την «αξιολόγηση» και τις έξωθεν και άνωθεν παρεμβάσεις για να σπάσει το αρραγές απεργιακό μέτωπο των εργαζομένων. Αλλά και το τι είπε για την «εικονική πραγματικότητα» στην Υγεία, μέσα από τα… μάτια του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, όπως επίσης και για την κατάντια της ψυχικής υγείας, που ετοιμάζεται η κυβέρνηση να τη δώσει βορά στους ιδιώτες, όπως άλλωστε και όλες τις κοινωνικοπρονοιακές υπηρεσίες του Δημοσίου, ενέργεια που θα πληρώσουν «αδρά» από την τσέπη τους οι πολίτες. Η εκπομπή μεταδόθηκε στις 14-10-2017.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις