16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τ’ αντάρτικο εφούντωσε, «αξιολόγηση» δε βλέπεις…

Από τον ταξικό «αποστάτη»

Πρόσφατα

Με το… τσουβάλι, φτάνουν οι καταγγελίες κάθε ημέρα στην ΑΔΕΔΥ, για τις… υπόγειες, ενσύρματες και άλλες πιέσειςεκβιασμούς προς τους εργαζομένους στο Δημόσιο που αρνούνται να «αξιολογήσουν», από τους «καλοθελητάδες», τους «τρομοκράχτες» και τους διορισμένους, επισήμως ή μη, της κυβέρνησης.

Ο ταξικός «αποστάτης» θα σταθεί στη σχετική καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝ & ΚΥ Άρτας. Κι αυτό επειδή είναι η εκλογική περιφέρεια της υπουργού Διοικητικής Αποσυγκρότησης και τόπος καταγωγής του Πρωθυπουργού (σ.σ.: ονόματα δε λέμε, υπολείψεις δε θίγουμε).

Ο Σύλλογος καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, απεργοσπαστικούς και άλλους μηχανισμούς «εκτός του Νοσοκομείου κι εκτός του Δημοσίου», προκειμένου να σπάσει η απεργία – αποχή από την «αξιολόγηση».

Κι αναρωτιέται, όταν η υπουργός Διοικητικής Αποσυγκρότησης για την παράδοση των δημόσιων υπηρεσιών στους ιδιώτες έλεγε:

  • στα μέσα Σεπτεμβρίου, στο ραδιόφωνο του «Alpha 9,89», με αφορμή το «πρόβλημα» που είχε παρουσιαστεί με τις απειλές της «Eldorado Gold», «δεν είναι θεμιτό και δεν είναι ούτε αποδεκτό κάποιος, εκβιάζοντας και χρησιμοποιώντας τους εργαζόμενους ως ασπίδα, να προσπαθεί να υπερκεράσει εμπόδια, που πιθανά να υπάρξουν στη διαδρομή», το έλεγε στη… νύφη για να το ακούσει η πενθερά;

  • όταν στο ραδιόφωνο 247, επίσης στα μέσα Σεπτεμβρίου, έλεγε ότι «εμείς θα παλέψουμε για ένα Δημόσιο το οποίο θα είναι αποτελεσματικό, αξιοκρατικό… αντιπαλεύουμε το ρουσφέτι και το πελατειακό», εννοούσε για το μεν «αποτελεσματικό» τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που στήνει και για τα δε «αξιοκρατικό», «ρουσφέτι – πελατειακό» τους διορισμένους όπου γης και πατρίς;

Πάντως, θα γινόταν περισσότερο πιστευτή, τόσο η ιδία όσο και η κυβέρνησή της, εάν αντί να κάνει δηλώσεις, το έριχνε στην ποίηση Κουράκη κι έλεγε, για παράδειγμα, ότι «πάντα χρειάζεται μισή φέτα όνειρο και λίγες θρούμπες ουτοπίες».

Στο παρακάτω βίντεο, μπορεί να ακούσει τον ποιητή να απαγγέλλει το… μεγαλειώδες και γεμάτο νόημα ποίημα, ώστε να αντιγράψει ύφος και λόγο, στην περίπτωση που δεν το θυμάται, αν και ήταν παρούσα στην παρουσίαση της «ουτοπίας» και της «θρούμπας».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=nNhi_zFfV10

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις