Π. Αττικής: Στο Νότιο Τομέα, οι υπάλληλοι πληρώνουν από την τσέπη τους για την Καθαριότητα

katharistria-grafeio603a
Φωτογραφία αρχείου

Στην Περιφέρεια Αττικής, συνεχίζεται το χρόνιο πρόβλημα από την έλλειψη καθαριότητας σε πολλές υπηρεσίες της. Η χρόνια έλλειψη προσωπικού καθαριότητας και η συνεχιζόμενη απαγόρευση των προσλήψεων έχει δημιουργήσει μια απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργεί ανθυγιεινές συνθήκες τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πολίτες, που προσέρχονται στα κτήρια της. Ανάμεσα στις υπηρεσίες, που κρατάει χρόνια αυτή η απαράδεκτη κατάσταση είναι και οι υπηρεσίες του Νότιου Τομέα, που στεγάζονται στην Καλλιθέα επί της Ελ. Βενιζέλου 283.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι συνάδελφοι δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση, ούτε δέχονται να την συγκαλύπτουν βάζοντας το χέρι στην τσέπη και με πεντάευρα ή δεκάευρα να πληρώνουν από την τσέπη τους κάποιον άνθρωπο για να καθαρίζει ή να παίζουν οι ίδιοι χρόνια τώρα και το ρόλο του καθαριστή», καταγγέλλει ο Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ), υπογραμμίζοντας πως οι πληροφορίες που αιωρούνται ότι οι υπηρεσίες θα μετακομίσουν στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στον Φαληρικό όρμο «δεν σημαίνουν ότι αυτόματα θα λυθούν και τα προβλήματα καθαριότητας στους χώρους αυτούς».

Ταυτόχρονα, τονίζει, οι πληροφορίες αυτές παραμένουν αίωλες, αφού δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για: α) το πότε θα γίνει η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών και σε ποιο συγκεκριμένο χώρο, εαν οι συγκεκριμένοι χώροι, που θα διατεθούν στις υπηρεσίες έχουν επαρκή φυσικό φωτισμό, εξαερισμό κ.λπ., β) πόσα χρόνια θα μείνουν οι υπηρεσίες στα κτήρια αυτά, και γ) αν έχει εκπονηθεί αρχητεκτονική μελέτη για την διαμόρφωση των χώρων της κάθε υπηρεσίας (αριθμός παλλήλων, απαιτούμενα τετραγωνικα, βοηθητικοί χώροι, αποθηκευτικοί, χώροι αρχείων κλπ)

Ο ΣΥΠΑ ζητεί άμεσα να δοθεί λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας των υπηρεσιών του Νοτίου Τομέα και να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.