Εργατικό δυστύχημα: Νεκρός 60χρονος εργάτης σε παράνομο νταμάρι στο Κορωπί

Φωτογραφία αρχείου

Την ώρα που οι «κοινωνικοί εταίροι», μεταξύ των οποίων και η ΓΣΕΕ, ετοιμάζονται να κλείσουν παραρτήματα του ΕΛΙΝΥΑΕ και να απολύσουν εργαζομένους, ο κατάλογος των θανατηφόρων εργατικών «ατυχημάτων» δεν έχει τελειωμό…

Συγκεκριμένα το βράδυ της Τρίτης, 60χρονος εργάτης σκοτώθηκε στο νταμάρι του Κυριακού στο Κορωπί. Το νέο έγκλημα έγινε όταν περίπου στις 3 το πρωί, ο εργαζόμενος βρέθηκε στο κενό, από ύψος 6 μέτρων και τσακίστηκε στα βράχια. Το νταμάρι δεν έχει άδεια λειτουργίας εξόρυξης και όλα δείχνουν ότι γινόταν παράνομη εξόρυξη. Είναι ο 23ος νεκρός τους τελευταίους 5 μήνες και ο 3ος στην περιοχή του Κορωπίου.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εργαζόμενου και σημειώνει: «Αυτή είναι η σύγχρονη ζούγκλα της “δίκαιης” ανάπτυξης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπου οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι, χωρίς δικαιώματα, χωρίς συμβάσεις, χωρίς μέτρα προστασίας. Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα συνδικάτα να αγωνιστούν για την ίδια τους την ζωή, να την υπερασπιστούν διεκδικώντας όλα τα μέτρα που την εξασφαλίζουν».