Σε πλήρη… ανάπτυξη, το «Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας» για τη σημερινή πανυγιειονομική κινητοποίηση

Την προσπάθεια παρακολούθησης από την αστυνομία της δράσης των συνδικάτων καταγγέλλει με δημοσίευσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου και μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ με το ΜΕΤΑ Υγειονομικών Γ. Μανουσάκης.

Ο Γ. Μανουσάκης καταγγέλλει ότι την Τρίτη 10 Οκτώβρη δέχτηκε τηλεφώνημα από αστυνομικό του τμήματος του Αγίου Νικολάου, ο οποίος του ζήτησε να του αναφέρει πόσοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου θα συμμετέχουν στη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ για την υγεία, στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του Σωματείου αντέδρασε έντονα δηλώνοντας στον αστυνομικό ότι αρνείται να απαντήσει σε τέτοιες ερωτήσεις και ότι αυτό αποτελεί βάναυση παρέμβαση της αστυνομίας μέσα στα συνδικάτα. Του ανέφερε επίσης ότι θα καταγγείλει άμεσα το γεγονός.

Φαίνεται ότι οι αγώνες των εργαζομένων ενοχλούν και για αυτό επιστρατεύονται οι πρακτικές του Συνδικαλιστικού της Ασφάλειας για να περάσει ένα κλίμα τρομοκρατίας. Όμως όσες προσπάθειες και αν κάνουν όσοι οργανώνουν ή και ανέχονται αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές, και πρώτα από όλα η κυβέρνηση, πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τους εργατικούς αγώνες για την ανατροπή των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών και πολύ περισσότερο να εκφοβίσουν τους συνδικαλιστές από το ταξικό εργατικό κίνημα.


Σχετική ανάρτηση: