21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Α.Π.: Συζητείται σήμερα η αίτηση αναίρεσης της Κ. Κούνεβα

Πρόσφατα

Συζητείται σήμερα στον Άρειο Πάγο/Β1 Πολιτικό Τμήμα, η εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης που κατέθεσε η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα κατά της εταιρείας ΟΙΚΟΜΕΤ και κατά της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Πειραιά (9/2016), το οποίο ακύρωσε -αν όχι εξαφάνισε κυριολεκτικά- την πρωτόδικη απόφαση που την δικαίωνε.

Υπενθυμίζεται πως το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, με την αριθμ. 3429/2013 απόφασή του, χαρακτήριζε «εργατικό ατύχημα» το βαρύτατο τραυματισμό της εξαιτίας του οποίου έμεινε μόνιμα ανάπηρη. Το δικαστήριο, σε πρώτο βαθμό, αποκάλυψε τον αιτιώδη σύνδεσμο (αιτιώδη συνάφεια) της βίαιης επίθεσης με τις πραγματικές συνθήκες εργασίας της και κυρίως με τη συνδικαλιστική της δράση και καταλόγισε ευθύνη (αμέλεια) στην εργοδότρια εταιρεία, καταδικάζοντάς την σε αποζημίωση για την ηθική της βλάβη.

Με την απόφαση του Εφετείου, ανατράπηκε στο σύνολό της η πρωτόδικη απόφαση και απαλλάχθηκε η εργολαβική εταιρεία από κάθε ευθύνη (δόλο ή αμέλεια) και κάθε σχέση-σύνδεση με την αποτρόπαιη δολοφονική επίθεση. Έτσι, 9 χρόνια μετά την επίθεση καμιά αστυνομική-ανακριτική έρευνα και κανένα δικαστήριο, ποινικό ή αστικό, δεν εξιχνίασε την υπόθεση, δεν βρέθηκαν οι υπαίτιοι, οι φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί, που ενήργησαν με δόλο ή έστω από αμέλεια… Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις