Σωματείο ΓΝ Βέροιας: Εξωθεσμική παρέμβαση στην «αξιολόγηση» με την ανοχή της διοίκησης

Παρέμβαση υπέρ συγκεκριμένης υπαλλήλου από Διευθυντή κλινικής στη διαδικασία της «αξιολόγησης» με την ανοχή της Διοίκησης του Νοσοκομείου καταγγέλλει το Σωματείο του Νοσοκομείου Βέροιας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Βέροιας την Δευτέρα 9-10-2017 αναφέρει:

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βέροιας καταγγέλλει:

1.Την απρεπή συμπεριφορά προς υπαλλήλους του Νοσοκομείου από Διευθυντή Κλινικής του Νοσοκομείου μας σε σχέση με την διαδικασία αξιολόγησης.

  1. Την εξωθεσμική και αναρμόδια παρέμβαση και άσκηση ψυχολογικής βίας σχετικά με τον τρόπο και το πώς πρέπει να «αξιολογηθεί» συγκεκριμένη υπάλληλος.

  2. Καταγγέλλουμε την υπάλληλο για την οποία έγινε η παρέμβαση, γιατί ζήτησε και χρησιμοποίησε εξωθεσμική και αναρμόδια παρέμβαση υπέρ των συμφερόντων της, παρότι όφειλε να γνωρίζει την διαδικασία.

  3. Καταγγέλλουμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου γιατί παρότι ενημερώθηκε και για την απρεπή συμπεριφορά και για την αναρμόδια και παράνομη παρέμβαση, νομιμοποίησε αυτές τις ενέργειες.

Καλούμε τον Διοικητή να λειτουργήσει ως θεματοφύλακας της διαδικασίας και να ακυρώσει τις παράνομες ενέργειες. Επισημαίνουμε σε όλους ότι το Νοσοκομείο Βέροιας είναι Δημόσιο και όχι Ιδιωτική Κλινική, όπως θεωρούν κάποιοι, και το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων θα είναι απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.


Σχόλιο από ΜΕΤΑ Υγειονομικών: Φαίνεται ότι η μνημονιακή αξιολόγηση που προωθεί η κυβέρνηση, πέραν των άλλων ζητημάτων που έχουν επισημανθεί από το συνδικαλιστικό κίνημα, φαίνεται ότι υποθάλπει και ενισχύει προσωπικές στάσεις και συμπεριφορές, βαθιά αντισυναδελφικές.