Νέα ρατσιστική επίθεση φασιστοειδών κατά μετανάστη εργαζόμενου σε εστιατόριο στη Λαμπρινή (φωτογραφίες)

Ο Μοχαμάντ Ουσμάν μετά τη ρατσιστική επίθεση στη Λαμπρινή

Νέα καταγγελία για επίθεση σε βάρος μετανάστη έγινε από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ). Ειδικότερα η ΚΕΕΡΦΑ στην καταγγελία της κάνει λόγο για «ρατσιστική επίθεση φασιστοειδών κατά μετανάστη εργαζόμενου σε εστιατόριο στην Λαμπρινή».

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η επίθεση στον 30χρονο Ουσμάν Μοχάμεντ έγινε το Σάββατο 7/10 στις 3πμ, ενώ έφευγε από το εστιατόριο όπου δουλεύει και πήγαινε για να πάρει το λεωφορείο στην λεωφ. Ηρακλείου και Τραλλέων. Εκεί δέχτηκε επίθεση- λιντσάρισμα από ομάδα 10-12 ατόμων, ηλικίας 20-30 ετών.

«Τον περικύκλωσαν και άρχισαν να τον χτυπάνε και να τον κλωτσάνε ως αγέλη. Λιποθύμησε από τα χτυπήματα και όταν συνήλθε επέστρεψε στη δουλειά του όπου τον μετέφεραν στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αγία Όλγα με τραύματα στο πρόσωπο, με σπασμένη τη μύτη και γδαρμένα τα χέρια. Ο ίδιος γνωρίζει λίγα ελληνικά και δεν αντιλήφθηκε τι του φώναζαν όταν τον χτυπούσαν», αναφέρει για το περιστατικό η ΚΕΕΡΦΑ.

Όπως τονίζει μάλιστα, «τελευταία, πυκνώνουν και εξαπλώνονται οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά εργατών μεταναστών στη περιοχή φτάνοντας τις τέσσερις τον τελευταίο μήνα, στην Ν.Ιωνία, Ν.Ηράκλειο, Αγ.Ανάργυροι, Κόκκινος Μύλος… Οι επιθέσεις φασιστών σε μετανάστες εργάτες γης στην Γκορυτσά συνεχίζονται εδώ και ένα χρόνο ενώ παραμένουν ασύλληπτοι παρά το ότι είναι γνωστοί στην Αστυνομία».


Προηγούμενη σχετική ανάρτηση: Ξαναχτύπησαν τα τάγματα της Χ.Α. – Δολοφονική επίθεση με σιδερογροθιές κατά μεταναστών (φωτογραφίες)