Αγροτοδικείο σήμερα στα Γιαννιτσά για κινητοποιήσεις του 2016

Για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του 2016, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δηλαδή, κάθονται σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου αγρότες στα Γιαννιτσά, όπου στο δικαστικό μέγαρο της πόλης διοργανώνεται συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Οι αγρότες δηλώνουν πως δεν τρομοκρατούνται με την ποινικοποίηση των αγώνων τους και πως γνωρίζουν «πολύ καλά ότι μας σέρνουν στα δικαστήρια ενόψει των νέων επώδυνων μέτρων για τους αγρότες – κτηνοτρόφους, αλλά και για το σύνολο του ελληνικού λαού. Ας το πάρει απόφαση η κυβέρνηση καθώς και οι διωκτικοί και δικαστικοί μηχανισμοί ότι με τέτοιες τρομοκρατικές δίκες δεν πρόκειται να μας φοβίσουν ούτε να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημά μας». Σύντομα, τονίζουν, «θα μας βρουν ξανά μπροστά τους, δεν ξεμπερδεύουν τόσο εύκολα με μας. Πιστεύουν ότι με την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων, με την τρομοκρατία των αγροτοδικείων θα μας σταματήσουν, θα μας φοβίσουν, θα μας κάνουν να σκύψουμε το κεφάλι».

Από την πλευρά του, το ΜΕΤΑ δηλώνει πως στέκεται στο πλευρό των μικρομεσαίων αγροτών που διώκονται, επειδή παλεύουν για την επιβίωσή τους, και καταγγέλλει την κυβέρνηση που συνεχίζει τη «βιομηχανία» των διώξεων. Απαιτεί να σταματήσει άμεσα η ποινικοποίηση των αγώνων των αγωνιστών αγροτών αλλά και κάθε εργαζόμενου, που μέσα από το δικαίωμά του στις κινητοποιήσεις και στην απεργία, μέσα από τη συνδικαλιστική δράση, παλεύει για το δικαίωμά του στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, για το βιοτικό του επίπεδο, ενάντια στη μνημονιακή βαρβαρότητα που έχουν «ενσπείρει» στη χώρα όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις.